Panzehiri cebinde olan siyasetçi
Siyasetçinin temiz, dürüst ve halka yakın olması vatandaşın en büyük önceliklerindendir. AK Parti’nin kuruluşundan beri içinde olan şuanda da AK Oarti Ortahisar İlçe Başkanlığını yürüten Temel Altunbaş halkın arayıp da zor bulduğu siyasetçilerden. Halkın sorununu kendi sorunu bilen, sorunlara çözüm arayan, vatandaşın kolaylıkla ulaşabildiği halkın içinden bir isim. Hakkında en ufak bir şaibe bulunmayan, akçeli işlere bulaşmayan parti içinde de sevilen sayılan kişilerin başında geliyor. İktidar partisi mensubu olup hem de yönetim kadrosunda bulunan isimler bir süre sonra güç zehirlenmesi yaşar. Bunun birçok örneğini biliyoruz. Temel Altunbaş siyasete girdiği anda bu güç zehirlenmesine karşı panzehiri cebine koymuş ve siyaset arenasında öyle ilerliyor.

Karadeniz’den Bıçakçıoğlu’na cevap
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun geçtiğimiz günlerde teleferik projesi ile ilgili CHP Beşikdüzü İlçe Örgütünün söylemlerini eleştirmişti. Bıçakçıoğlu, CHP Beşikdüzü Örgütünün ‘Teleferik inşaatının’ durdurulduğu yönünde açıklamalarına tepki göstermişti. Başkan Bıçakçıoğlu’nun açıklamalarına CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz’den cevap gecikmedi. Karadeniz, “Tekrarlıyorum; Beşikdüzü Belediyesi Beşikdağı tepesini Orman Bakanlığı’ndan A tipi mesire alanı olarak 27 yıllığına kiralamış. İnşaatlar başlamış. Ne oldu da karşılıklı olarak sözleşme fesh edildi? 26-05-2017 tarihinde Orman Bakanlığından 49 yıllığına Belediyeye tahsis edilen, Orman Bakanı imzalı kesin izin olurunda, izin konusu 7784 m2 alan ‘’teliferik hattı,yol,ve varış istasyonu’’ ile ilgilidir.basın açıklamamda teleferik inşaatının üst istasyonunun yapılacağı mesire alanında mevzuata uygun yapılaşmanın yapılmadığı, inşaatların durdurulduğu ve sözleşmenin feshedildiği yönündedir. 49 yıllığına tahsis edilen teliferik hattı,yol ve varış istasyonu ile ilgili değildir” dedi.

Kaş yapayım derken göz çıkarmak
Trabzon Meydan Parkı etrafında engelli araç parkı için ayrılan yerler maddi hasarlı kazalara neden oluyor. Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak maksadıyla özel olarak ayrılan yerlere alçak boyda engeller koyulması diğer sürücülerin fark edememesine neden oluyor. Engeli fark edemeyen araç sürücüleri araçlarını park etmek isterken ya da trafikte seyir halindeyken bu engellere araçlarını çarpıyor. Bu da yoktan yere maddi hasara neden oluyor. Engelli bireylerimizin yaşam standartlarının yüksek olması için hep birlikte çalışalım ama diğer taraftan da hasara neden olmayalım. Herkesin sağlıklı şekilde hizmet alabilmesi için vatandaşın ve esnafın demirlerin daha da yükseltilerek görünür hale getirilmesi. Umarız yetkililer dikkate alır…

Üçüncü dizilere transfer oldu
Trabzon basının emekçi ve sevilen isimlerinden meslektaşımız Şükrü Üçüncü, geçtiğimiz günlerde çalıştığı kurumdan ayrılarak Ortahisar Belediye Basınında göreve başladı. Öncelikle Üçüncü’ye yeni görevinde başarılar dilerken, hayırlı olsun temennilerimizde iletiyoruz. On parmağında on marifet olan Üçüncü sanattan, spora, oyunculuktan, polisadliye muhabirliğine derken yeni bir projeye daha imza atıyor. Show Tv’de yayınlanan ‘Yeni Gelin’ adlı dizide 3-4 bölüm yer alacak. Üçüncü’ye adım attığı dizi sektöründe başarılar diliyoruz. Kendisini her daim ekranlarda görmek isteriz.

Kişi kendinden bilir işi
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli mahallesinde yaşanan hafriyat ve yol sorununa dikkat çekmiş, ve ‘Virane Pelitli’ başlığıyla gündeme getirmiştik. Haberi dikkate alan yetkililer akabinde olay yerine gitmiş, alkışı hak etmişti. Fakat mahalle halkının bize ilettiği duruma göre yetkililer, bu sorunun haber yapılmasını bir hayli sinirlenmiş. Halbuki sinirlenmeleri gereken konu bizim haber yapmamız olmamalı, çözüm üretemedikleri sorun olmalıdır. Ayrıca haberi daha vurucu kılmak adına çöp konteynırını bizlerin devirdiğini iddia etmişler. Böyle bir durumun mümkün olmadığı gibi haberlerde manipülasyon ya da algı operasyonu ilke ve etiklerimize ters. Kişi kendinden bilir işi diyelim ve esas meseleye gelelim. Mahallede sorun olan hafriyat kaldırıldı, mahalle sakinleri adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi