Yavuz'dan Hekimoğlu'na taziye ziyareti
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, beraberindekilerle birlikte önceki gün hayatını kaybeden Hekimoğlu Döküm firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Celal Hekimoğlu'nun vefatı nedeniyle Hakimoğlu Döküm firmasına taziye ziyaretinde bulunarak, Celil Hekimoğlu ve Suat Hekimoğlu ile görüşerek taziyelerini iletti. Celil Hekimoğlu, Vali Yavuz’a ziyaretinden ötürü teşekkürlerini iletirken Vali Yavuz, Hekimoğlu ile birlikte bir süre sohbet etti.

Çelebi’den çağrı var
Arsin OSB’de KOBİ Desteği Bilgilendirmesi yapılacak. KOSGEB Trabzon Bölge Müdürlüğü ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği etkinlikle, yatırımcılar, KOBİ Gelişim Destek Programı anlatılacak ve bu desteklerden nasıl yararlanılacağı konusunda bilgilendirilecek. Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, bilgilendirme toplantısının çok önemli olduğunu belirterek, “Bölgemizdeki KOBİ’lerin en üst seviyede yararlanmalarını sağlamak üzere, KOSGEB Trabzon Müdürlüğü ve Başkanlığımız işbirliği ile 22 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.30’ da Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı tertip ettik. Bu proje çağrılarından en yüksek düzeyde fayda alınması için, hazırlanan projelerin teslimden önce ve yazım aşamalarında yapılacak kontrollerde nelere dikkat edilmesi gerektiği, çağrı kapsamında proje bütünlüğünün nasıl kontrol edileceği ve hangi hususların projede yer alması/almaması gerektiği konularında işletmelerimizin dikkat etmeleri gereken noktalar kendilerine anlatılacak” dedi.

TTSO’dan engellilere destek
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü “Bir Engelli Bin Değerli” projesi hızla devam ediyor. Birçok eğitimi başarıyla geçen engelli gençler, son olarak uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde de yüksek başarı göstererek KOSGEB destekleri ile işletmelerini kurmaya hak kazandı. TTSO’nun projesiyle engelleri aşıp kendilerine değer katan gençlerin her biri girişimciliğe adım atmaya hazırlanıyorlar. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, projenin her aşamasını yakından takip ederek engelli gençlerin başarılı olmalarına katkı veriyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan gençlerle bir araya gelen Eren ve Hacısalihoğlu, proje kapsamında 45 engelli kursiyere Gümüş Hasır Örücülüğü, Telkari İşleme, Gümüş Kazaz Örücülüğü ve Tasarım Eğitimleri gibi mesleki eğitimler verildiğini, kursiyerlerin MEB onaylı sertifika almaya hak kazandığını söyledi. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, engelli gençlerin başarılı olmalarından büyük mutluluk duyduklarını, destek verildiğinde bu gençlerin mucize bir değişim gösterdiklerini ve takdir edilecek derecede başarı sağlayabildiklerini dile getirdiler.

Aydın’ın hemşehri sevgisi
Ankara Kavaklıdere Özel Umut Hastanesi’nin aile şirketinin sahiplerinden ve MHP’den milletvekili adayı olan Yavuz Aydın’ın ağabeyi Fikret Aydın, Ankara’da hemşehrilerine tam manasıyla sahip çıkıyor. Ankara’ya giden hemşehrilerinin sorunlarını anında çözen Aydın, onları rahat ettirme noktasında dört kardeşi ile birlikte adeta seferber oluyor. Aydın, kardeşleri ile birlikte hem Beşikdüzülü hem de tüm Trabzonlu hemşehrilerine Ankara’da kol kanat geriyor. Aydın’ın bu tutumu Trabzonlu hemşerilerinin takdirini kazanırken bir yandan da vatandaşların hayır duasını alıyor. Hastanenin de başarı çıtasını sürekli yukarılara taşıyan Aydın, Ankara’da Trabzon’un gururu oluyor. Aydın, başarının birlik ve beraberlikten geçtiğini söylüyor. Bu arada Fikret Aydın da bir süre önce MHP’den istifa ederek Meral Akşener’in ve Koray Aydın’ın kuracağı yeni partiye desteklediğini söyleyen Yavuz Aydın gibi Fikret Aydın da yeni oluşumu desteklediğini söylüyor. Aydın, “Önce vatanım sonra siyaset” diyor.

Editör: Haber Merkezi