Buzları Erdoğan eritti
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önceki gece önce Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ardından ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bakanlıktaki makamında görüşmüştü. Görüşmede hangi konular ele alındığı noktasında somut bir açıklama yapılmadı ancak görüşme talebinin Gümrükçüoğlu tarafından gittiğini öğrendik. Erdoğan’la yaklaşık 1 saat görüşen Başkan Gümrükçüoğlu günün sabahında aralarının açık olduğu her platformda dillendirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesi, “Reis istedi, buzlar eridi” şeklinde yorumlandı. Bakan Soylu Başkan Gümrükçüoğlu ile 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Ayrıntıları pek belli olmasa da görüşmenin olumlu geçtiği gelen bilgiler arasında. İddia o ki Külliye’den, “AK Parti içerisinde yaşanan bu tür soğuklukların partiye, kişilere ve en önemlisi Trabzon’a zarar veriyor. Bu çekişme kim haklı kim haksız bakılmadan bir an önce son bulmalı. Seçime giderken böyle ayrılıklar istemiyoruz” uyarısı yapılmış.

Bakan hafta sonu Trabzon’da
AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları 2. Olağan Kongre tarihi ve yeri netleşti.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek Ortahisar Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi, 25 Şubat Pazar günü saat 11.00’de Alyans Toplantı Salonu’nda yapılacak. Bakan Soylu ayrıca aynı gün Sürmene’yi ziyaret edecek ve hem kurtuluş günleri etkinliklerine katılacak hem de Şehit Muhammet Fatih Safitürk adına yaptırılan okulun açılışını gerçekleştirecek.

Çapkınoğlu dirsek temasında
Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın seçimleri yeni bir erteleme olmazsa Nisan ayının 15’ine kadar yapılacakmış. Hal böyle olunca da seçim çalışmaları alttan alta başladı. Kulislerde adı dolaşan isimler çoktan nabız yoklamaya başladı. Mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu, Ekrem Çapkınoğlu, Erkut Çelebi, Temel Kofoğlu gibi isimlerin yanında Ahmet Sarı’nın da adaylık için çalışmalar yürüttükleri biliniyor. Nisan ayında kıyasıya bir yarış bizleri bekliyor.   TTSO’ya üye işadamı ve bazı meslek odalarının “Artık değişim zamanı geldi” diyerek Hacısalihoğlu’na karşı atak geliştirdikleri gelen bilgiler arasında. Üyelerle sürekli dirsek teması halinde olan İşadamı Ekrem Çapkınoğlu’na oda üyelerinden çok olumlu geri dönüşlerin olduğunu duyuyoruz. Sonuç ne olur bilinmez hatta değirmenin altından çok su akabilir ancak şu sıralar bir değişim rüzgarı estiğini söyleyebiliriz. 

Volkan Konak değerimizdir
Trabzon Maçkalı halk müziği sanatçısı Volkan Konak birileri tarafından her zaman hedef haline getirilmeye çalışılıyor. Ama Trabzon Konak’a gerektiği kadar sahip çıkamıyor. Başta şunu söyleyelim; Volkan Konak Maçka’dır, Trabzon’dur. Her gittiği yerde, her aldığı nefeste Maçka’yı, ata toprağını anan bir sanatçıya sağına soluna, saçına başına, kafasına, gözüne bakmadan sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Ataşehir’de sahne aldığı mekânda, “Sen vatan hainisin” deyip silahlı saldırıya uğradı. Volkan Konak, her ne kadar, “Benimle alakası yok” deyip olayı yalanladı.

İyi ki varsın CHP!
Türkiye henüz 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilmesi olayıyla sarsılırken, birçok kentte olayı kınayan gösteri ve yürüyüşler düzenlendi. Ancak her ne hikmetse Trabzon’da bu iğrenç, adi ve mide bulandıran olaya şöyle bir adam akıllı kınama gerçekleştirilmedi. Lafa gelince herkes bir şeyler söylüyor hatta bir dizi üzerinden bile, “Karadenizli şöyle yapar, böyle yapar” diyenler tecavüz olayını her nedense atladı. İşte bu noktada CHP yine öne atıldı. CHP İl Başkanlığı bugün saat 11.00’de Meydan Parkı’nda bu olayı kınamak için toplanıyor. Tebrik ediyor ve ‘İyi ki varsın CHP Trabzon’ diyoruz.

Editör: Haber Merkezi