Bakan Soylu açılışa katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maltepe’de Trabzonlular Derneği’nin açılışına katıldı. Açılışa Bakan Soylu’nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile bazı AK Parti Milletvekilleri, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.  Programa katılan Soylu’ya vatandaşların ilgisi yoğundu. Derneğin açılış kurdelesi dualarla kesildikten sonra bir konuşma yapan Bakan Soylu, “Çok net söyleyeyim. Büyük bir mücadele gerçekleşiyor. Ve terör örgütüne diz çöktüren bir anlayış orada ortaya konulmuştur. Biz bize verilen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Tek tek orada kimleri, nelerin, hangi kırsalda hangi dağda bir şekilde orada terör örgütlerinin mensuplarını toparlayarak canımızı yaktığını biliyoruz. Ama bilesiniz ki bir evladımızın kanını yerde bırakmamak için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Aykan’dan CHP’ye gönderme

AK Parti Trabzon eski milletvekili Asım Aykan, sosyal medya hesabından CHP’den İYİ Parti’ye katılan milletvekilleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak CHP’ye göndermede bulundu. Aykan, sosyal medya hesabında şu açıklamalarda bulundu: “İYİ Parti seçime katılmalı. Mağdurları oynamamalı. Bu Hakkı'n milletvekili transferiyle yapılması kötü. Ecevit dönemindeki "Güneş motel" pazarlıkları kamu vicdanında hala bir yara olarak duruyor. CHP bugün vekil verdiği partiye, tabanının da oy verdiğini görecektir. ‘Cumhur ittifakına zarar vereceğim’ derken, asıl zararı kendilerine verdiklerini sonra anlayacaklar. Oyun yapayım derken oyuna gelmek bu olsa gerek”

Yavuz Aydın korkuttu

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın’ın Ankara’da trafik kazası geçirdiği öğrenildi. Kalça kemiğinde kırık oluşan Aydın’ın sağlık durumunun iyi olduğu, kendi özel hastanelerinde tedavi edildiği bilgisine ulaşıldı. Aydın, ameliyat olduktan sonra hastanede yaklaşık 10-15 gün dinlendirildikten sonra taburcu edilecek. Trabzonluların büyük sevgisini kazanan Aydın’a bizde sonnokta gazetesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendisine acil şifalar diliyoruz.

Canalioğlu ne yapacak?

CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu’nun milletvekilliği seçiminde nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor. 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçiminde CHP’li partililer, Canalioğlu’nun Trabzon’dan mı yoksa başka bir ilden mi milletvekilliği adaylığını koyup koymayacağını merak ediyor. Bilindiği 7 Haziran milletvekilliği seçiminde Trabzon’da önseçime katılmamış, milletvekili adayı olmamıştı. Şimdi ise CHP Trabzon’da herkes, İl Başkanı Güzide Uzun’un 24 Haziran için milletvekili adaylarını belirleme noktasında önseçim yapıp yapmayacağını merak ediyor. Canalioğlu’nun da nasıl bir tavır takınacağı merak konusu. Öte yandan Canalioğlu’nun İYİ Parti’den de milletvekili adayı olabileceği dillendiriliyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Canalioğlu, nasıl bir yol haritası belirleyecek?

AK Partili Akgün çalışıyor

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, teşkilat olarak 24 Haziran’da yapılacak olan seçime hazır olduklarını belirtti. Akgün “Biz her daim seçim olacakmış gibi çalışan ve halkın içerisinde olan bir partiyiz. Teşkilat olarak ta bu seçime en hazır partiyiz. Gece gündüz demeden çalışarak hedeflediğimiz oy oranı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağız” dedi. Öte yandan AK Parti Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda  Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’na Haydar Kara getirildi. Bu görevi daha önce yürüten Hüseyin Altıntepe’nin babasının hastalığı nedeniyle bu görevi devrettiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi