CHP ilk toplantıyı yaptı
Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nda bugün 4’lü zirve gerçekleştirildi. Dün İl Başkanı Güzide Uzun ile beraber toplantı gerçekleştiren adaylar seçim stratejileri ile ilgili fikir alışverişi yaptı. Saadet Partisi kontenjanından CHP Trabzon 2’nci sıra Milletvekili Adayı olan Abdulkadir Çelebi, İstanbul’dan Trabzon’a doğru yola çıktığı ve yetişemediği için toplantıya katılamadığı öğrenilirken, 4’üncü sıra Milletvekili Adayı Ferda Kudunoğlu ise dün yaptığı açıklamayla istifa ettiği için toplantıya katılmadı.

Kudunoğlu’nun tavrı ve CHP
CHP’de milletvekili listelerinin belli olmasının ardından belli bir kesimin memnun olmadığı belli. Özellikle Muharrem İnce destekçilerinin çizik yediği listelere giren de memnun olmadı giremeyen de. Sert muhalefeti ile bilinen ve taraflı tarafsız herkesin bir şekilde dikkatini çeken Haluk Pekşen’in listede olmayışı kimileri tarafından kabul edilemez bulundu. CHP, Trabzon'da Ahmet Kaya, Saadet Partisi (SP) kontenjanından Abdulkadir Çelebi, Nuri Aydın, Ferda Kudunoğlu, İsmail Kaynar ve Mertcan Fero'yu, 24 Haziran seçimleri için aday gösterdi. 4'üncü sıra adayı Ferda Kudunoğlu, listedeki sıralamayı beğenmeyince adaylıktan çekildi, partisinden de istifa etti. Sadece Kudunoğlu değil Gaziantep’te 4 isim de listedeki yerini beğenmeyerek partisinden istifa etti. Partililer, Kudunoğlu’nun tavrının hiç hoş olmadığını belirtirken dün son dakika bir açıklama yapan Kudunoğlu, “Sırama değil Saadet adayının ikinci sıradan aday gösterilmesine tepkiliyim” dedi.

Kemerkaya il müdürü oldu
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Şube Müdürü olarak görev yapan, yüzme antrenörü Muharrem Kemerkaya’nın oğlu Orhan Kemerkaya Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü oldu. Trabzonlu hemşerimize yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Kurukız’dan şikâyetçi var!
Müşteri memnuniyetine son yıllarda Türkiye’de büyük önem veriliyor. Bunla ilgili kurulan iletişim ve şikâyet hatları, haklı müşteri çağrı merkezleri, tüketici ofisleri derken artık hak arama noktasında vatandaşa olağanüstü haklar verildi. Hal böyleyken yanlış işler olmuyor değil. Beşikdüzü’nde faaliyet gösteren Bellona bayisi Kurukız Ticaret’ten alınan çekyat kullanıcı hatası dışında oluşan bir defoyu kabul etmeyip müşterisini aylarca oyaladığına dair bir bilgi geldi bizlere. İddianın doğrulunu sorgulamak için aradığımız firma sahibi aynı zamanda Şalpazarı Belediye Başkanı olan Refik Kurukız’a ulaşamadık. Bu konuda azami dikkatli olunması hele hele bir belediye başkanının bayiliğini yaptığı bir firmaya yakışan bir tutum izlenmesi gerekir diye düşünüyoruz.

BTP’nin seçim kararı
Bağımsız Türkiye Partisi'nden şok 24 Haziran kararı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılmama kararı aldı. Kararla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan BTP Seçim işleri Başkanı Avukat Lütfullah Önder şunları kaydetti: Parlamenter sisteme geri dönme iddiası ile yola çıkan Millet İttifakı’nın geniş tabana yayılması, parlamentoda çoğunluğu elde edecek bir güç ile seçmenin karşısına çıkması için BTP olarak çok uğraş verdik. Her türlü fedakârlığı yaptık. Ancak Millet İttifakı’nda gücü elinde bulunduranlar, söylemlerinde samimi değildirler. İktidarı ele geçirecek, parlamentoda çoğunluğu elde edecek güçlü bir birlikteliğin oluşmasına mani olmuşlardır. Bu tavırları ile iktidar bloğu ile aynı amaca hizmet ettiklerini ortaya koymuşlardır. Bu oyunun bir parçası olmamak ve kurulan bu tuzaktan milletimizi haberdar etmek vatani bir görevdir.

Editör: Haber Merkezi