İhracat rekortmenini kaybettik
Trabzonlu işadamı, bir zamanların Türkiye fındık ihracat rekortmeni firması Oltan Gıda'nın kurucusu ve sahiplerinden Kenan Oltan vefat etti. Solunum ve organ yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde 91 yaşında vefat eden Kenan Oltan'ın cenazesi, yarın İskenderpaşa Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak. Oltan, cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'daki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Bizde sonnokta gazetesi ailesi olarak merhum Kenan Oltan’a Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Gümrükçüoğlu: Söz milletin
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, “Başta Trabzon olmak üzere ülkemiz genelindeki dev yatırımların tamamlanması, planlanan yatırımlara başlanılması ve yeni yatırımların hizmete alınması için Pazar akşamı sandıktan ‘güçlü hükümet güçlü meclis’ çıkacaktır. 2002’den öncesini çok iyi hatırlayan, Sayın Cumhurbaşkanımızın reformları ile nefes alan halkımız 24 Haziran’da bir kez daha tarih yazacak, ülkemizin yönetimini laf üretenlere değil, iş üretenlere teslim edecektir. Türk milleti ülkemizi yönetme görevini ‘yapılanları yıkacağım’ diyenlere değil, Trabzon’u Kanuni Bulvarı gibi dev yatırımlara abat edenlere verecektir” dedi.

CHP’li Uzun destek istedi
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, 24 Haziran seçimlerinde Trabzonlu vatandaşlardan destek istedi. Uzun, “Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Trabzon’da kendi kendine yetebilecek bir potansiyele sahipken son 16 yılda tarımı, hayvancılığı, turizmi, doğası, sanat ve kültür bilincini yok edilerek insanlar işsizliğe ve çaresizliğe mahkum edilmiştir. Bu gidişata son vermek daha adil ve yaşanılabilir bir düzen kurabilmek elimizdedir. Demokrasinin yeniden yeşerip hak, hukuk ve adaletin, eşitlikçi bir demokratik parlamenter sistemde sağlanacağı günler artık çok yakındır. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine giderken Trabzon örgütleri olarak seçime hazırız. ‘Millet için geliyoruz’ sloganıyla çıktığımız bu yolda Trabzon halkının öngörüsüne ve sağduyusuna olan inancımız tamdır. Bu anlamda Trabzon halkına şimdiden teşekkür ederiz, sevgilerimizi sunarız” dedi.

Başkan Yaylalı uyardı
İnşaat Mühendisleri Trabzon Şube Mustafa Yaylalı, Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesinin önemine dikkat çekerken projenin hayata geçirilmeden önce faydalı olabilmesi için gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini söyledi. Yaylalı, “Bu proje ile Trabzon, dünya ölçeğinde yeniden önemli bir ticari merkez hâline gelecek. Bu büyüklükte bir ticaret, liman, havalimanı, kent içi ulaşım, transit kara ulaşımı ve benzeri açılardan kentin tamamını etkileyecektir. Demiryolu yapımı tamamlanmadan kenti buna hazır hâle getirmeliyiz. Aksi takdirde bu büyük ticari potansiyel, kendini buna hazırlayan başka kentlere kendi akışı ile kayacak, yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar boşa gidecektir. Büyük düşünmeli, fotoğrafa geniş açıdan bakabilmeliyiz. Türkiye'de Trabzon'un yerini gerçekçi yaklaşımlarla doğru kurgulayarak, tüm planlarımızı esastan yenilemeliyiz. Ana planlar ile yeni yük limanı, yeni havalimanı, Of-Beşikdüzü arası hafif raylı ulaşım ve buna bağlı toplu ulaşım, Of-Beşikdüzü arasında çevre yolu hızla ele alınmalıdır. Kaybedecek vaktimiz yok” dedi.

DOKASGED projeleriyle geliyor
Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği (DOKASGED) ilk genel kurulu dün gerçekleştirildi. Yönetim kurulu, denetim kurulu ve yedek listelerin belli olduğu genel kurulda konuşan DOKASGED Başkanı Erhan Eroğlu, “Trabzon merkezli, Doğu Karadeniz’de başarılı projelere imza atmak için, farklı meslek gruplarından birçok arkadaşımız aynı çatı altında toplandı. Tek temennimiz, Trabzon, bölge ve Türkiye adına önemli işlere imza atmaktır. Şehrimizin eksikliklerini belirleyerek, o eksikleri gidermek için çalışacağız. Aynı zaman da daha ileriye dönük adımlar atmak için ciddi proje çalışmaları yapacağız. Derneğimiz Trabzon’a ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi