CHP’de Şahin imza vermedi

24 Haziran seçimlerinden sonra CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sürüyor. Trabzon’daki 11 delege olağanüstü kurultay için imza vermişti. Bu durum Trabzon’da partinin önde gelen isimleri tarafından da tartışmalara neden olurken CHP Trabzon’da kurultay delegelerinden bir tek Merkez İlçe eski başkanı ve bir dönem CHP Trabzon Milletvekili adayı Muharrem Şahin’in olağanüstü kurultay için imza vermediği öğrenildi. Bu arada kurultay talebi de Trabzon’da partilileri ikiye böldü. Kimi partililer kurultay talebine destek verirken kimi partililer ise zamanlamanın yanlış olduğunu savunuyor.

Farabi’de neler oluyor?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi zaman zaman tartışmalarla adından söz ettiriyor. Whatsapp Haber İhbar Hattımıza gelen mesajda isminin açıklanmamasını isteyen bir hasta yakını aynen şöyle diyor: “Hastanede hasta ve hasta yakınlarına resmen Çin işkencesi yapılıyor. Özellikle hafta sonları hastanın tahlil sonuçlarına ulaşıp doktora göstermenin imkânı yok. Bu insanların işi varmış gücü varmış ilgilenen kimse yok. Kısaca insana saygı denen bir şey yok. 3-5 saat bir tahlil sonucunu alıp doktora göstermek için bekliyoruz. Hastanede bizimle ilgilenecek muhatap bile yok. Yetkililerin bu konuya bir çözüm getirmelerini talep ediyoruz” dedi. Öte yandan Trabzon’da sağlık sisteminde son günlerde artan şikâyetler dikkat çekmeye başladı. 

Pelitli’de dolmuş sıkıntısı

Pelitli Mahallesi dolmuşlarından vatandaşlar şikayetçi. Akşam işten dönüş saatlerinde uzun dolmuş kuyruklarının oluştuğunu söyleyen vatandaşlar ulaşımın yetersiz kaldığını söylüyor. Pelitli Mahallesi’nin yukarı kısmına yapılan TOKİ konutlarıyla birlikte buranın nüfusunun arttığını belirten vatandaşlar dolmuşa ayakta sıkış-tepiş binmek zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Gazetemize ulaşan mahalleliden biri de “TOKİ’ye çıkacak Pelitli dolmuşu için akşamları uzun bir süre bekliyorum. Dolmuş geldiğinde de sıra yoğun olduğu için ve bir sonraki dolmuşa kalmamak için sıkış tepiş biniyoruz. 10 kişilik dolmuşa 3 kişi de ayakta bindik. Ayrıca yolda da 2 yolcu daha aldı şoför. Böyle ulaşım olmaz. Bu mu büyükşehir?” diye sitemde bulundu.

Karadere’de çukur var

Yıllardır bir türlü bitirilemeyen ve yapım çalışmalarına hala devam edilen Araklı Karadere Yolunda ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Yol daha bitirilemeden yol çökmeye başladı bile. Yolda oluşan derin çukur, vatandaşları hayrete düşürürken kazaya da davetiye çıkarıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar, “Uzun yıllar bu yol bir türlü bitirilemedi. Yapılan kısımlarda çöküyor. Allah korusun istenmeyen feci kazalar meydana gelebilir. Yeni yapılan yol nasıl çöker anlayabilmiş değiliz. Bu yol yapılırken gerekli incelemeler yapılmadı merak ediyoruz. Burada facia yaşanmaması için uzman ekip inceleme yapmalı ve kamuoyu aydınlatılmalı. Bu yolun neden çöktüğü araştırılmalı. Yolun  riskli olup olmadığı vatandaşlara anlatılmalıdır” dediler.

Editör: Haber Merkezi