TCG Anafartalar Trabzon’da
Trabzon Valiliği resmi sitesinden yapılan açıklamada Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında TCG ANAFARTALAR (S-356) tarafından 23-24 Eylül 2017 tarihleri arasında Trabzon Liman ziyareti gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklanan programda saat 09.00’da Trabzon Limanı’na demirleyecek TCG Anafartalar saat 10.00-12.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak. 12.00-13.30 saatleri arasında şehit aileleri ve gazilere verilecek öğle yemeğinin ardından saat 14.00-17.00 saatleri arasında tekrar vatandaşların ziyaretine açılacak. TCG Anafartalar gemisi yarın saat 10.00’da Trabzon’dan ayrılacak.

Ergin Aydın Ortahisar’a mı?
Yerel, genel ve başkanlık sistemi seçimlerine bir hayli zaman olmasına rağmen siyasi kulisler bir hayli hareketli. AK Parti İlçe kongrelerinin devam ettiği Trabzon’da da adeta isimler havada uçuşuyor. Kimileri İl başkanlığına, kimileri belediye başkanlıklarına kimi isimler ise ilçe başkanlıklarına yazılıyor. Herkesin bir amacı, hepsinin bir amacı, tümünün bir rakibi var. Herkes birbirinden bir bilgi ya da işaret almak için fırdıl fırdıl çalışıyorlar. Aldığımız bir duyuma göre ise AK Parti içerisinde güçlü bir şekilde bir ayrışma ya da kapışma varmış. Değişmesi beklenen ya da en azından istenen adaylar üzerinden inanılmaz bir lobi ya da karalama kampanyası dönüyormuş. Ortahisar Belediyesi’nde yaşanabilecek bir değişiklikte kimin başkan adayı olabileceği tartışılıyormuş. Bu tartışmalarda pek çok isim gündeme getirilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Emek İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ergin Aydın’ın isminin ön plana çıktığı geldi kulağımıza. Bir değişiklik olur mu olmaz mı bilinmez ancak eğer olursa da Ergin Aydın isminin en doğru isimlerin başında geleceği yönünde bir kanı var. Bakalım gelecek ne getirecek.

Tüccarın oyununu o bozmuş!
Siyasette reklam çok önemli biliyoruz. Ancak “Reklam yaparken biraz destekli yapmak lazım gelir” diyor Selim Durmuş adlı okurumuz. Ve ekliyor, “Dün sosyal medyada bir haber metni gördüm. Haberde aynen şöyle diyordu: Köseoğlu, fındık üreticisi adına Bakan Fakıbaba ile telefonda görüştü. Bakan Fakıbaba’yı bilgilendirdi. Fakıbaba da randımanı indirdi. Özetle tüccarın oyununu Köseoğlu bozdu diyordu haber metni. Haberi paylaşanlara yapılan yorumlara bakarsanız gerçeğin ne olduğunu iyi anlıyorsunuz. Sırf reklam yapmak için aslında haberin muhatabını daha kötü bir duruma düşürdüklerinin farkında değiller. Ne yani koskaca Tarım Bakanı ne yapacağını bilmiyordu da bir milletvekili kalktı telefon açtı randımanı düşürdü ve tüccarın oyunu bozuldu. Madem öyle sormak gerekmez mi; Mademki tüccar oyun oynuyor. Neden bu zamana kadar engel olmadınız? Mademki oyun vardı neden tüccara oyun oynama cüretini kim verdi? Mademki oyun vardı telefon açmak CHP’nin yürüyüşünden sonra mı akıllara geldi. Halk için değil yeniden aday gösterilebilmek için siyaset ya da ziyaret yapıyorlar. Böyle giderse tüccarın oyununu kim bozdu bilmem ama bu türlerim oyununu önce Erdoğan ardından millet bozar… Reklam, selfi, gülücük, öpücük değil iş, aş, icraat lazım, icraat.

Pekdemir göreve başladı
Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Şevki Pekdemir, görevine başladı. Yeni Emniyet Müdürü Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret etti. Daha önceki görev yerinin Hakkari olduğunu orada da güzel işlere imza attığını söyleyen Pekdemir, “Trabzon, Akçaabat ve Çarşıbaşı bölgelerinden sorumluyum. Akçaabat’ta görev yapmak ise benim için güzel bir deneyim olacaktır” dedi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yeni İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir’e görevinde başarılar diledi.

Kefelioğlu’nun acı günü
Trabzon’un önemli müteahhitlerinden ve il dışında da inşaat yatırımları yapan Özkefeli İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kefelioğlu’nun acı günü. Kefelioğlu’nun değerli büyüğü babaannesi Ferize Kefelioğlu’nun kaybetmesini acısını yaşıyor. Ferize Kefelioğlu’nun cenazesi önceki gün Arsin’in Fındıklı Mahallesi’nde Merkez Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde aile kabristanlığa defnedildi. Bizde sonnokta gazetesi olarak merhum Ferize Kefelioğlu’na Allah’tan rahmet, Orhan Kefelioğlu’na ve ailesine de sabırlar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi