Siyasiler kurtuluşu kutladı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Geleceğe emin adımlarla yürümek için tarihten ders çıkarmak gerektiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Belleğimizi sürekli canlı tutmak, milli birlik ve beraberliğimizi üst düzeyde sağlamak zorunluluğundayız. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Cora: Bayrağı ileri taşıyacağız
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilererek Türk yurdu yapılan ve diğer etnik gruplarla yüzyıllarca barış içerisinde yaşanılan vatanımız 1. Dünya Savaşı ile işgale uğramıştı. O işgal döneminde tüm Anadolu’da olduğu gibi Trabzon’da da pek çok dram yaşanmış, dedelerimiz yurtlarından kopartılıp sürülmek istenmişti. Verilen mücadele ile bundan 100 yıl önce Trabzon düşman işgalinden kurtarılarak Türk ve Müslüman yurdu olarak bir kez daha tescillenmişti. Bugün işte verilen o anlamlı, fedakar mücadelenin 100. Yılını kutluyoruz. 1461’den beri bize vatan olan bu toprakları özgür bayrağın altında aldığımız gibi bizden sonraki nesillere de bayrağı daha güvenli,  daha yukarıda teslim etmek hepimizi görevidir” dedi.

Pekşen: Milli ve yerli bir gelecek
CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen ise, “Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlar, ‘Vatan namustur’ deyip düşmana karşı cansiperhane bir mücadele vererek bu topraklarda bugün bağımsız olarak bir arada yaşamamız için hiç tereddüt etmeden canını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş için mücadele veren erkek kadın bütün atalarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Balta: O günkü kadar kutsal
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da, “Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiş olan Trabzon’un her karışını o günkü kadar kutsal biliyoruz. Tarihi kanlarıyla yazan o mukaddes insanların hürriyet şerbetini yudumlaması her şeyin üstündedir” dedi.

Türkeş ismi yaşatılmalı
MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Orhan Bal, MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in adının Trabzon’da bir sokağa verilmesiyle alakalı açıklamalar da bulundu. Bal, Türkeş’in sadece MHP Genel Başkanı değil başarılı bir Türk subayı olduğunun da altını çizerek, “Türkiye’nin bir dönemine damga vurmuş, ülkemiz siyasetinin efsane isimlerinden merhum liderimizin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Trabzon gibi milliyetçiliğiyle öne çıkan şehrimizde bir sokakta ismi bulunmaması hepimizin eksiğidir. Konuyla ilgili yetkilileri harekete geçmeye davet ediyoruz. Kısa zaman da Alparslan Türkeş ismi şehrimiz de bir sokağa verilip, ismi yaşatılmasını bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi