Haluk Pekşen ne yapacak?
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in milletvekili adaylık sıralamasında kendisine yer bulamasının yankıları devam ederken Pekşen’in bundan sonraki süreçte nasıl kendisine nasıl bir yol haritası belirleyeceği de merak ediliyor. Pekşen sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile siyasi yaşamına devam edeceğinin sinyallerini verdi. Pekşen sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: “Milletvekili olmadan önce nasıl bu ülke için mücadele ettiysem, Silivri mahkemelerinde kumpasçıların karşısında durduysam yarın da bu ülkenin yurtsever, Atatürkçü bir yurttaşı olarak CHP ve aydınlık bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğim.” Öte yandan Pekşen’in ayrıca pazartesi günü Trabzon’a gelerek düzenleyeceği basın toplantısında süreçle ilgili detaylı açıklamalar yapacağı da öğrenildi.

Durak yeri var durak yok
Trabzon Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki otobüs duraklarını yeniliyor. Kimilerine göre daha güzel oluyor kimilerine göre ne gerek vardı. Ancak kim ne derse desin yeni duraklar şehirde daha modern daha ferah görünüyor. Ancak bazı uygulamalar vatandaşı çileden çıkarıyor. Fatih Lisesi’nin Tanjant kısmındaki otobüs durağı yenisiyle değiştirilmek üzere sökülüp bırakıldı. Ancak yaklaşık 10 gündür durağın sökülen parçaları gelişigüzel oracıkta bırakılıp gidilmiş. Ne yeni durak gelip takılmış ne de eski durak götürüldü. E haliyle Ramazan günü vatandaş da tepkisini “Yazın bunları kardeşim” diye gösterdi. Bizden iletmesi.

Eski otobüsler başa bela!
Her zaman yazdık her zaman söyledik: Kaldırın şu eski otobüsleri artık.. artık yolda gidecek halleri yok bunların. Yeter ki kaldırın birkaç hattan 2-3 seferi kaldırın idare edin. Ya da hazır seçim dönemiyken Ankara’dan 3-5 otobüs hibe alın. Yeter insanlara çektirilen bu çile. Yine o eski belediye otobüslerinden biri yolda kaldı. Büyükşehir, “Ee ne var bunda otobüstür bozulur” diyecek ama vatandaş, “Yeter artık” diyor. Köşk seferini yapan otobüs içerisindeki 35-40 yolcusuyla Atapark kavşağını geçip yokuşa vurunca “Benden bu kadar” dedi. Yolcular aşağıya indi gelecek otobüsü bekledi. Ne söylediklerini Sayın Gümrükçüoğlu duysa eminim ki gider 10 tane otobüs alır gelirdi.   

Dolmuşlara kim engel oldu?
Trabzon ile Akçaabat arası çalışan ‘M’ plakalı minibüsler ilçedeki vatandaşları Söğütlü ve Yıldızlı güzergahını kullanarak Trabzon’a getiriyor. Akyazı tünellerinin açılması ile Yıldızlı yolcusunu mağdur etmek istemeyen S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, bir karar alarak Akçaabat-Trabzon çalışan araçların tünelden geçmek yerine stat yolundan Yıldızlı istikameti ve Sera Gölü kavşağından döndürüp Yıldızlı’nın içine gidecek yolcuyu mağdur etmiyordu. Son bir haftadır araçlar Sera Gölü kavşağına gidemiyor, sahil yolundan gidip hastane kavşağından ana yola çıkıyor. Biraz araştırdık bazı kesimler Akçaabat araçlarının Yıldızlı’ya gitmesine müsaaede etmiyormuş. Yıldızlı yolcusunu mağdur edip, taksicilerin eline bırakmaya mahkum eden kesme Yıldızlı halkı da büyük tepki gösteriyor ve araçların tekrar eski güzergahına giderek bazıların değil halkın çıkarlarının korunmasını bekliyorlar.

Acil otopark şart
Trabzon genelinde her ay yaklaşık bin tane araç yeni tescil yaptırıyor. Buda demek oluyor ki her ay şehre artı bin tane araç girişi yapılıyor. Peki bunlar için yeterli otopark var mı? Maalesef yok. İyi ama bu araçlar bir yere park edecek. Hal böyle olunca da cadde üstleri, mahalle araları anında açık hava otoparkına dönüşüyor. Ana caddeye park eden araçlardan ilerlemek imkansız. Bu durum da şehirde vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yetkililer bu işe bir çözüm atsa da bu araçlar için yeterli otopark alanı açılsa. Her gün trafiğe yeni araçlar çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi