Kim nerede oy kullanacak?
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Trabzon Milletvekili ve birinci sıra Adayı Muhammet Balta, Ortahisar Erdoğdu Ortaokulu’nda 2327 Nolu sandıkta oy kullanacak. Milletvekili ve ikinci sıra adayı Adnan Günnar Yomra Kaşüstü Çok Programlı Lisesi 1036 Nolu sandıkta, üçüncü sıra Milletvekili Adayı Bahar Ayvazoğlu Erdoğdu Bey Ortaokulu 2333 Nolu sandıkta, Milletvekili ve dördüncü sıra Adayı Av. Salih Cora Şalpazarı Simenli İlköğretim Okulu 1030 Nolu sandıkta, beşinci sıra Milletvekili Adayı Vehbi Koç Of Dumlusu Köyü Fatih İlkokulu’nda, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise Ortahisar İbrahim Alemdağ Ortaokulu’nda 1193 Nolu sandıkta oy kullanacak. CHP Trabzon Milletvekili adayları da birinci sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kaya 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Erdoğdu Bey Ortaokulu 2445 Nolu sandıkta, ikinci sıra Milletvekili Adayı Abdülkadir Çelebi İstanbul Başakşehir Akşemsettin İlköğretim Okulu’nda, üçüncü sıra Milletvekili Adayı Nuri Aydın İskender Paşa Özel Neşem İlkokulu’nda, dördüncü sıra Milletvekili Adayı Sunay Kurtoğlu Beşikdüzü Merkez Ortaokulu’nda, beşinci sıra Milletvekili Adayı İsmail Kaynar Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda altıncı sıra Milletvekili Adayı Mertcan Fero Konaklar Ayfer Karakullukçu İlköğretim Okulu’nda oy kullanacak. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ise Beşirli İMKB’de oy kullanacak.

Çay bedelleri hesaplarda
ÇAYKUR’un çay budama bedellerini üreticilerin hesaplarına aktardığı bildirildi. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2018 yılına ilişkin 166 milyon 349 bin lira tutarındaki yaş çay budama bedelinin bugün itibarıyla üreticilerin banka hesaplarına aktarıldığı belirtildi. Üreticilerin budama bedellerini yarın ilgili banka hesaplarından çekebilecekleri kaydedildi.

Mutluluklar Ahmet Aydın
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Basın Danışmanı, İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Ahmet Aydın, Sandal Otel'de düzenlenen düğün töreni ile dünya evine girdi. Atike ve Ramazan Aydın çiftinin oğlu Ahmet Aydın ve Emine, Kamil Akkuş çiftinin kızı Merve'nin mutlu gününün şahitliğini Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Adayları Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu yaptılar. Nikahı ise Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün kıydı.

Sera Gölü’nde çirkin görüntü
Trabzon'un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve kentin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Sera Gölü’nün etrafındaki görüntüler gölü ziyaret eden yabancı ve yerli turistleri şaşkına çeviriyor. Gölün etrafına atılan pet şişeler ve çöpler turistlerin, vatandaşların rahatsızlığına neden olurken yetkililerin ise herhangi bir önlem almaması tepkilere neden oluyor. Duyarlı bazı vatandaşlar, konuyla ilgili sitemlerini dile getirerek “Böylesine önemli turizm merkezine bu tür görüntüler hiç yakışmıyor. Buraya atılan çöpler, pet şişeler nasıl temizlenmez akıl alacak gibi değil. Yetkililerin bir an önce bu çöpleri gölün etrafından temizlemelerini istiyoruz. Ayrıca buraya gelen ziyaretçileri de daha duyarlı olmaya davet ediyoruz; gölün etrafına çöp atmasınlar” dedi.

Sigara içmeyene ayrımcılık
2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planına göre, sigara kullanmayan personele yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları hayata geçirilerek mesainin 30 dakika erken bitirilmesi, 1 yıl için 7 gün fazladan yıllık izin hakkı tanınması söz konusu olabilecek, tek tip düz paket uygulaması için mevzuat değişikliği yapılacak ve tütün ürünü satışı 21 yaşına çıkarılacak. İlk kez Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından AA Editör Masası'nda kamuoyu ile paylaşılan eylem planında, tütün ürünlerinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddeler arasında yer aldığı, sadece tütün ürünü kullananlar değil tütün dumanına maruz kalanların da aynı şekilde etkilendiği vurgulandı. Dünyada yılda 7 milyondan fazla, Türkiye'de de 100 binden fazla kişinin tütün ürünü kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi