Koray Aydın aday olur mu?

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, kurultayın ağustos ayında yapılacağını söyledi. Çıray, kurultay kararı alan Meral Akşener’in yeniden aday olabileceğinin belirterek “Sayın genel başkanın tekrar genel başkanımız olması konusunda irade beyanı anlamında olağanüstü baskı ile ve memnuniyet verici sevgi ile karşılaştık. Ortak kararımızdır. Sayın genel başkanın iradeleri doğrultusunda ağustos ayında büyük kurultay yapma kararı almıştır” dedi. Çıray’ın bu açıklamasının ardından Akşener’in genel başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyor. Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da her ne kadar Genel Başkanlığa soğuk baksa da bazı partililer Aydın’ın genel başkan adaylığı ile ilgili sürpriz gelişmelerin olabileceğini iddia ediyor.

Aydın’dan Akşener’e destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kurultay kararı alması ve genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklamasının yankıları devam ederken İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın’dan Akşener’e destek geldi. Aydın, “Partinin beklentilerin altında oy almasını Sayın Genel Başkanımız üstüne almıştır. Bu tavır demokratik bir tavırdır. Koltuk sevdası gözetilmeden şahsi menfaatler bir kenara bırakılarak alınmış bir karardır. Türkiye’de demokrasi adına bu tür hamlelere alışık değiliz. Demokrasiye katkı vermek adına özverili bir davranıştır. Ayrıca Sayın Akşener’in bu tutumu taban ile tavanın da bütünleşmesine neden oldu. Mutlaka Sayın Akşener ikna edilecektir. Bu arada şahsi menfaat ve küçük hesaplar peşinde koşanlar ise partiden ayrılacaktır. Partimizde vatan ve millet sevgisi bulunan iç ve dış mihraklarla mücadele edenlerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Çebi eski görevine döndü

Trabzonspor Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığındaki üst düzey atamalara ilişkin kutlama mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan kutlama mesajında şu ifadeler kullanıldı: “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun yardımcılıklarına getirilen dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçimiz Hamza Yerlikaya ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu'yu, yeniden Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanlığına atanan dünya şampiyonu eski milli güreşçimiz ve hemşehrimiz Selçuk Çebi'yi kutlar, görevlerinde üstün başarılar dileriz”

Erbakan Vakfı unutmadı

Erbakan Vakfı, basın çalışanlarını unutmadı. Erbakan Vakfı Ortahisar İlçe Başkanlığı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayarak gazetecileri tebrik etti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Basın mensuplarımız bazen savaşın içinde bazen kar, yağmur, çamur altında zor şartlarda toplumu bilgilendirmek için çalışmaktadır. Gazeteciler üzerinde baskı varsa işsiz gazeteci sayısı artmışsa alım gücü düşmüşse eleştiri hakkı suç sayılıyorsa 160 civarında gazeteci tutuklu ise basın hürriyeti sıralamasında ülke olarak son sıralarda isek sağlıklı bir ortamdan bahsetmemiz mümkün görünmemektedir.  Basın özgürlüğü olmadığı ülkelerde insan haklarından medeni ve gelişmiş bir ülke şartlarından bahsedilemez. Tarafsız, doğru, güvenilir ve toplumun değerlerine saygılı haberler yapmak için zor şartlarda çalışan tüm basın mensuplarımızın bayramını kutlarız.”   

Araklı’da yol isyanı

Araklı’da vatandaşların yol sıkıntısı devam ediyor. Özgen Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinin bozuk olan yoluna beton dökülmesini istiyor. Defalarca belediyeye müracaat etmelerine rağmen çukurlu yollarının bir türlü onarılmadığından dert yanan mahalle sakinleri “Çalmadığımız kapı kalmadı. Mahallemizin yolu çok kötü. Çukurlar var. Kullanılamayacak halde. Araçlar bu yolu kullanamıyor. Vatandaşlar mağdur oluyor. Ayrıca mahallemizde yatalak hastalarımızda var. Ambulans yol bozuk olduğu için mahallemize çıkarken güçlük çekiyor. Mağduriyetimizin giderilmesini, mahallemize beton dökülmesini istiyor” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.     

Editör: Haber Merkezi