Cora-Güngör davası
CHP Trabzon eski İl Başkanı Perşembe günü mahkemede ifade verecek. 16 Nisan 2017 Referandum nedeniyle AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, ‘Hayır’ çalışması yapan Türkiye’nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni terör örgütleriyle eşleştirerek, ‘Terör Örgütleri de Hayır diyor’ demesine CHP Trabzon eski İl Başkanı Turgay Güngör karşılık vererek, ‘Cora’nın yaptığı alçaklık’ demişti. Bu sözlerin üzerine AKP’li Milletvekili Salih Cora, Turgay Güngör’ü hakaretten mahkemeye vermişti. Mahkeme 26.04.2018 tarihinde saat 08.40’da Kaşüstü’de bulunan Adliye Sarayı’nda 1. Ceza Mahkemesi’nce görülecek.

MHP’nin adayı belli oldu
24 Haziran erken seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili adayı olacak ilk isim belli oldu. MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, gerçekleştirilen toplantıyla MHP İl Başkanlığı görevini vekaleten yardımcısı Sıtkı Tarım'a devretti. Birinci'nin milletvekili adaylığı görüşmeleri yapmak üzere Ankara'ya gittiği öğrenildi. Büyük bir sürpriz olmazsa MHP Trabzon’un en zor zamanlarında başa geçen Nihat Birinci Genel Merkez'in onayıyla birlikte resmen adaylığını açıklayacak.

Ortahisar’ın öze dönüş yarışması
Ortahisar Belediyesi'nin 1.sini düzenlediği 'Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri' için başvurular devam ediyor. En iyi uygulama proje ödülleri, en iyi tasarım proje ödülleri ve en iyi fikir proje ödülleri olmak üzere üç ana dalda düzenlenecek yarışmaya son katılım tarihi 30.04. 2018 olarak belirlendi. Yarışma kapsamında ayrıca merhum mimar Ercan Yazıcı adına da özel ödül verilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, her geçen gün yok olan yerel ve milli mimari öğelerinin teşvik edilmesi amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Başkan Genç günümüz mimari anlayışının da estetikten uzak olduğu haklı eleştirisini de yaptı.

Yeni üniversite ve yönetimi
Trabzon’da ikinci üniversitenin kurulmasının artık kesinleşmesinin ardından “Rektör kim olacak” sorusu sorulmaya başlandı. Her işte olduğu gibi daha kurum ortaya çıkmadan başına kim geçecek tartışması, kulisleri yapılır. Bu noktada bazı isimler de konuşulmuyor değil. Biz “Doğmamış çocuğa don biçmemek” adına böylesi bir isim paylaşmayacağız ancak yeni rektörün piyasada adı geçenlerden birinin olmayacağını kesinlikle söyleyebiliriz. Ayrıca bir de önerimiz var: Yeni rektör ona buna yakınlığı nedeniyle değil, bu işin ağırlığını, sorumluluğunu, yükünü kaldırabilecek, bilim, irfan yönüyle öne çıktığı için bu akademisyenler içerisinden seçilmelidir. Aksi takdirde üniversiteler ilim ve bilim yuvaları değil siyasi partilerin üniversite teşkilatı olarak anılmaya devam edecektir.

Demiryolu istasyonu neresi?
Güzergâhların belirlendiği demiryolu projesinin ihale tarihi de geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi sosyal medya hesabından, “Erzincan-Trabzon Demiryolu Etüd ve uygulama projesinin ihalesi 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak” demişti. Dün gazetemizi arayan bir vatandaş hiç kimsenin aklına gelmeyen bir soru sordu: “Demiryolu’nun Trabzon’daki istasyonu nerede olacak?” Gel de ayıkla pirincin taşını. Sahi bir otogara bile doğru dürüst bir yer bulunamayan Trabzon’da tren istasyonu nereye yapılacak?

YURTKUR’dan ‘İşte o an’
Trabzon Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü Adnan İpekdal önderliğinde güzel işlerin altına imza atmaya devam ediyor. Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde, Hami Mandıralı ve Oktay Derelioğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı ‘İşte o an’ programı düzenliyor. Etkinlik yarın saat 20.00’de Söğütlü’deki Münür Özkurt Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. İl Müdürü İpekdal, “Tüm öğrenci kardeşlerimizi bekleriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi