İlçeler seçime odaklandı
AK Parti’de il teşkilatı başta olmak üzere ilçe teşkilatları da seçime odaklandılar. Ortahisar’da, Akçaabat’ta, Çarşıbaşı’nda, Hayrat’ta, Of’ta ve diğer ilçelerde yoğun bir seçim çalışması yapılıyor. Ortahisar İlçesinde de seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş başkanlığında ki ekip sahaları boş bırakmıyor. Her akşam ayrı ayrı ekiplerle mahallelerde çay ocaklarında vatandaşlarla hasbihal ediyorlar. Vatandaşın dertlerini sıkıntılarını dinleyerek çözümü için de belediyeler, milletvekilleri ile ilgili bakanlıklarla vatandaşlar arasındaki köprüyü çok iyi kuruyorlar. İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın ve ekibinin bu çalışması partililerin de takdirini kazanıyor.

MHP’li vekil adayları harıl harıl
Cumhurbaşkanlığı ittifakını AK Parti ile gerçekleştirecek olan MHP, parlamentoya da güçlü girmek istiyor. Trabzon’dan 2 milletvekilini Ankara’ya göndermek isteyen MHP Trabzon teşkilatı harıl harıl seçime odaklandı. 6 milletvekili adayı da sanki birinci sıra milletvekili adayıymış gibi çalışarak Trabzon’u Ankara’da temsil etmek istiyor. Başta Nihat Birinci olmak üzere milletvekili adayları vatandaş ve esnaf ile sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunuyor.

Usta sözlerini tutuyor
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, seçim döneminde vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Sözleri de tutan Usta, ‘Ben asla tutamayacağım söz vermem. Bu benim fıtratıma aykırıdır’ anlayışı ile hareket ediyor. Usta, Ramazan ayı içinde kumanya kolileri hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Dağıtım işini de üstlenen Usta, kolileri bizzat kendisi dağıttı.

2. Adnan Kahveci Koşusu yapılacak
Geçen yıl büyük bir katılımla ilki düzenlenen Adnan Kahveci Köprübaşı Halk Koşusu’nun ikincisi için hazırlıklar başladı. Bu kez yol koşusu olarak gerçekleştirilecek olan yarış, 17 Haziran’da yapılacak. 2. Adnan Kahveci Köprübaşı Yol Koşusu, Beşköy Adnan Kahveci Okulu önünden başlayacak, Köprübaşı merkezde son bulacak. Ülke genelinden sporcuların da katılacağı yarışmada dereceye girenler para ve forma ile ödüllendirilecek. Koşu güzergahında incelemelerde bulunan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Atletizm İl Temsilciliğinden Adem Batar ve Hasan Ata ile İstanbul Trabzon Federasyonu Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu, 5 kilometrelik koşuda sporcuların yanı sıra halkın da yarışabileceğini açıkladı. Yarışma sonunda ilk 5 dereceye giren koşuculara para ödülü, ilk 100’e girenlere ise Trabzonspor forması ve çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Çocuk parkına araç çekilir mi?
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Fatih Mahallesi’nde bir çocuk parkının ortasına sahibi tarafından park edilen araç görenleri hayrete düşürürken birçok vatandaşın da tepkisine neden oldu. Çocukların oyun oynadıkları alana park edilen araç, çocukların parkta oyun oynamasına da engel oldu. Vatandaşlar, konuyla ilgili eleştirilerini dile getirerek “Bu nasıl bir anlayışsızlıktır. Hiç çocukların oyun oynadıkları parka araç park edilir mi? Kaldırımları işgal ettikleri yetmezmiş gibi şimdi de çocuk parklarına mı göz diktiniz. Çok yazık, mahallelerde zaten park eksikliği var bir de bu parklara araç park edilirse çocuklarımız nerede oyun oynayacak” diyerek sitemlerini dile getirdiler. Öte yandan bazı vatandaşlarda parkların güvensiz olduğunu iddia ederek çocuk parklarının etrafında sigara içilmesinin yasaklanması gerektiğini ve sıkça denetimlerinin yapılması gerektiği çağrısında bulundular.

Editör: Haber Merkezi