Köseoğlu görev alır mı?

24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği sıralamasında kendine yer bulamayan 26. Dönem Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu oyunu ailesi ile birlikte Üniversite Mahallesinde kullandı. Listelerde olmamasına rağmen çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdüren Köseoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine de katılarak partisinin yanında durdu. Köseoğlu için parti içerisinde ilerleyen dönemde partisinde bakanlık veya başka kademelerde görev alabileceği konuşuluyor.

Kanuni’de refakatçi gerginliği

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi'nde engelli bir vatandaşın oy kullanmasına izin verilmeyince ortalık karıştı. Olay yerine gelen ve görevlilerle tartışan CHP Milletvekili Adayı İsmail Kaynar yaptığı açıklamada “Engelli seçmenlerimize oy kullandırılmadığı haberini aldık ve vekil adayı kardeşimiz Mertcan Fero ile seçim alanına gittik. Sizlerden isteğim son ana kadar sandıklara sahip çıkalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri olarak adalet için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Pekşen boş durmadı

Abdullah Gül’ün adaylığına muhalefet ettiği için liste dışı kaldığı iddia edilen 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de seçim dönemini boş geçirmeyenlerden. Muharrem İnce’nin miting çalışmalarında yer alan Pekşen ayrıca Trabzon’da da çalışmalarını yürüttü. Sivri dili ile bölge sorunları hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Pekşen, hukukçu kişiliğiyle de partisinin ekranlardaki yüzlerinden biriydi. Pekşen’in bu çalışkan tutumu herkes tarafından takdir edildi.

Ağaoğlu: Tarihi seçim

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu oyunu Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde

1038 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanma sonrası okul çıkışında seçimle ilgili konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu her seçimin tarihi bir seçim olduğunu belirterek, “Her seçim tarihidir. Oyumuzu verdik, vatandaşlık görevimizi yaptık. Vatana, millete hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bu vatandaşlık görevi herkesin yerine getirmesi gereken bir görev” dedi.

AK Parti ve İYİ Parti arasında gerilim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre %52.70 oranında oy almasının ardından AK Parti Trabzon İl Başkanlığının önünde de vatandaşlar dün gece kutlama etkinlikleri gerçekleştirdi. Büyük bir kalabalığın oluştuğu AK Parti İl Binasının önünde vatandaşlar marşlarla kutlama yaparken burada İYİ Partililerle de bir gerilim yaşandı.  AK Parti’nin kutlamalar için getirdiği otobüs, geri geri gelirken AK Parti İl Başkanlığının hemen yan tarafındaki binada yer alan İYİ Parti’nin bayraklarına takıldı.  Bu sırada partililer otobüsün geçişi için İYİ Parti’nin bayrakları kesilince, AK Partililerle aralarında gerilim yaşandı. Gerilim kısa süreli bir kavgaya neden oldu. Kavga daha sonra araya giren vatandaşlar tarafından ayrıldı. Yeniden aynı gerilimin yaşanmaması için İYİ Parti’nin bulunduğu binaya giden yolda polis güvenlik tedbiri aldı.

Editör: Haber Merkezi