Koşansu Kadakal’ı inceledi
Araklı’nın Çankaya Mahallesinde yaklaşık 9 hanesi bulunan ve engelli bazı vatandaşların yaşadığı Kadalak mevkiinde vatandaşlar yolu olmadığı için sıkıntı yaşıyor. Vatandaşların daha önce ilgili kurumlara müracaat etmelerine rağmen yol bir türlü yapılmamış mahalle sakinleri patika yoldan evlerine ulaşım sağlayabiliyor. Mahalle sakinleri yıllardır yol yapılmadığı için gazetemiz vasıtası ile sitemlerini dile getirmişti. Vatandaşların tepkisi üzerine Araklı’nın çiçeği burnunda Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, ekibi ile Kadakal’a giderek incelemelerde bulundu. Mahalle halkı ile görüşen Koşansu’nun yolun yapılması için çalışacaklarını mahalle halkına söylediği öğrenildi. Mahalle halkının da Kaymakam Koşansu’ya duyarlı davranışından ötürü teşekkür ettiği öğrenildi.

Şahin neye tepki koydu?
Yapıldığı günden beri Trabzon’da tartışmalara neden olan Reşadiye Kavşağı’na tepkiler bitmek bilmiyor. Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, Reşadiye Kavşağı’nın üzerinden araç gitmediğine dikkat çekerek harcanan paraların boşa gittiğini iddia etti. Şahin, “Reşadiye Kavşağının hiçbir karı olmadı. Trafik yine kilitleniyor. Trafik lambalarında yine tıkanıklık oluyor. Pazarkapı’daki dolmuşçularda o balıkhanenin aradan çıkıyor, trafik iyice sıkışıyor. Reşadiye Kavşağı’nın trafiğe ne faydası var? Hani trafik rahatlayacaktı. Bırakın rahatlamayı daha fazla sıkıştı. Üstelik orayı hiç kimse kullanmıyor bile. Yazık günah değil mi bunca harcanan paraya. Ben o zaman belediye meclisinde bu projeye itiraz etmiş, faydası olmayacağını söylemiştim ve ret oyu kullanmıştım. Ama derdimizi kimseye anlatamamıştık. Gelinen noktada onca para boşa gitti. 6 trilyon çöpe gitti. Bu Reşadiye’nin kimseye bir faydası olmadı” dedi.

Havalimanında neler oluyor?
Trabzon Havalimanı İç Hatlar’da yaklaşık bir haftadan beri wc’lerin çalışmadığı iddia ediliyor. Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar konuyla ilgili sitemlerini dile getirerek wc’lerin bir an önce onarılarak hizmete açılması gerektiğini dile getiriyorlar. Vatandaşlar, “Turist sezonunda havalimanında iç hatlarda wc’ler bir haftadan beri onarılmıyor. Vatandaşlar, yolcular ve turistler mağdur oluyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yaz sezonunda yolcuların en yoğun olduğu bir dönemde wc’ler yapılamıyor. İlgililere wc’lerin neden yapılmadığını sorduğumuzda onlar da  bize wc’lerin hala ihale edilmediğini söylüyorlar. Olan ise vatandaşlara ve yolculara oluyor. Bir an önce wc’lerin yapılmasını talep ediyoruz” diyerek sitemlerini dile getiriyorlar.

KTÜ Türkiye’nin gururu
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü, dünyadaki üniversitelerin mühendislik bölümlerinin performanslarını (2012-2016) karşılaştıran istatistiklerde Maden&Cevher Hazırlama Mühendisliği (Mining & Mineral Engineering) alanında 100 üniversite/bölüm arasında ilk 20’ye giren tek Türk eğitim-öğretim kurumu/birimi oldu.

Kıyıtur’un acı günü
Trabzon bilet acentesi Kıyıtur yönetim kurulu başkanı Hasan Tahsin Coşkunun kıymetli ablası ve Burmak Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Burma’nın kayınvalidesi Fevziye Temel Hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün Bahçecik Belde camiinde öğle namazından sonra aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedildi.

Editör: Haber Merkezi