CHP’de delege seçimleri başladı
CHP Trabzon İl Örgütü’nde il ve ilçe kongreleri için geri sayım devam ederken, mahalle delege seçimleri de başladı. Yarış kıran kırana geçiyor. Toklu Mahallesi’nin delege seçimlerinde il başkanı Turgay Güngör’ün ve eski il başkanı Yavuz Karan’ın listeleri yarıştı. Partideki iddialara göre İl Başkanı Güngör’ün listesi, Karan’ın listesine kaybetti. Buradan yola çıkarak il başkanlığı seçimleri hakkında yol haritası belirlendiği de gelen bilgiler arasında. Bazı partililerin de Karan’a il başkanlığına adaylığını koyması için yoğun baskı yaptığı da biliniyor. Karan ise il başkanlığına adaylık noktasında ‘Şimdilik böyle bir düşüncem yok’ dese de ilerleyen günlerde nasıl bir yol haritası çizeceği merak ediliyor. CHP’de il başkanlığı yarışının bir hayli çetin geçmesi bekleniyor.

TTSO seçimleri neden ertelendi?
TTSO seçimlerinin Nisan ayına ertelendiği haberini dün duyurmuştuk. Kararın neden alındığı büyük bir merak konusu olmuştu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini belirterek, “Muhtelif odalarda firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettik. Oda ve borsalarımızdan gelen şikâyet ve talepler nedeniyle seçimleri 6 ay erteleme kararı aldık” dedi. Tüm yurtta alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşti.

Arsin ve Araklı’ya müjde
Trabzon’un Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Çarşıbaşı, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri ile Arsin, Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Akçaabat Şinik organize sanayi bölgelerine doğalgazın ulaştırılması konusunda taraflar mutabakata varırken daha önceden programda olan Of ve Akçaabat ilçelerindeki doğalgaz yapım çalışmalarının sürdürülmesi kararlaştırıldı. Arsin ve Araklı’ya doğalgaz getirecek olan hattın inşaatına başlandı. Arsin ve Araklı’ya doğalgaz hattına gaz sağlayacak boru hattı için yüklenici firma şantiyesini kurarak çalışmalara başladı. Bu haber iki ilçede vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Birinci’nin acı günü
Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci’nin acı günü. Cevat Birinci’nin babası Fevzi Birinci hayatını kaybetti. Uzun süreden beri tedavi gören Birinci dün hayatını kaybetti. Bizde sonnokta gazetesi olarak hayatını kaybeden Fevzi Birinci’ye Allah’tan rahmet Başkan Yardımcısı Cevat Birinci’ye ve kederli ailesine sabırlar diliyoruz.

Hopa’ya Araklılı müftü
Yaklaşık 7 yıldır Trabzon Çaykara Müftülüğü görevinde bulunan Araklılı Müftü Ali Fuat Baycan’ın yeni görev yeri Artvin’in Hopa İlçe Müftüsü oldu. Daha önce Kırklareli İli Lüleburgaz İlçe Vaizliği, Şırnak’ın İdil İlçesi müftülüğü yapan Baycan’ın son yeri de Çaykara’ydı. Son yapılan rotasyonla Hopa Müftüsü oldu. Baycan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Soner Kazaz AÜ’de!
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçaköy Mahallesi birçok değeri içerisinde barındıran bir yer. Başta Karayolları eski 10. Bölge Müdürü Ferit Öztürk olmak üzere bürokraside pek çok önemli şahsiyetin çıktığı mahalleden yine bir isim yeni bir göreve başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde görev yapan öğretim üyesi Soner Kazaz, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Ankara Üniversitesi'ne atanan Soner Kazaz’a başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi