Bakan Soylu’nun sözleri üzdü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Sürmene ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinleri kapsamında düzenlenen hamsi şölenine katılarak vatandaşlara ekmek arası hamsi ikram etti. İzdihamın yaşandığı etkinlikte platforma çıkan Bakan Süleyman Soylu, sanatçı Yusuf Güney'den fıkra anlatmasını istedi. Güney'in fıkrası herkesi güldürürken, ardından İçişleri Bakanı Süyelman Soylu'ya üzerinde isminin yazılı olduğu bir kılıç hediye edildi. Soylu, etkinliğe katkıda bulunanlara çeşitli hediyeler verdi. Soylu, daha sonra Sürmene Oylum Mollahasanoğulları dernek binasının açılışını yaptı. Bakan Soylu, Trabzon'a dönüşünde ise özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Sen Anlat Karadeniz' dizisinin setini ziyaret etti. Ziyarete basın mensupları alınmadı. Öte yandan Bakan Soylu’nun AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları’nın kongresinde veda eder gibi konuşma yapması ve helallik istemesi partilileri üzdü. Bazı partililer Bakan Soylu’nun sözlerini görevden ayrılacağı yönünde algılarken her daim sonuna kadar Soylu’nun yanında yer alacaklarını da dile getirdiler.

Vatandaşlardan Soylu’ya dosya

Araklılı ve Arsinli vatandaşlar, Araklı Taşönü’nde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir dosya verdikleri öğrenildi. Vatandaşlar, tesisin Taşönü’nde yapılmaması için Bakan Soylu’ya taleplerine ilettiler. Öte yandan vatandaşlar, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Trabzon İl Koordinasyon Kurulu’nun Taşönü ile ilgili hazırladıkları raporu da Bakan Soylu’ya teslim ettikleri öğrenildi. Bakan Soylu’ya durumlarını anlatan ve getirdikleri dosyaları Soylu’ya veren vatandaşlar bölgeden ayrıldılar.

CHP’li Uzun neyi ima etti?

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, sosyal medya hesabından Trabzon’un düşman  işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlarken Trabzon’u yönetenlere de ilginç bir mesaj verdi. Uzun, Trabzon’un idarecilerini eleştirirken önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin Trabzon’da belediyeleri kazanabileceğini ima etti. Başkan Uzun, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Değerli kadim kentimiz Trabzon düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü kutlu olsun.Seni mahveden kötü yönetenlerden 13 ay sonra kurtuluşunu kutlamak da çok güzel olacak.”

MHP’li Gedikli’ye övgü

MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın genç Başkanı Murat Gedikli, yaptığı çalışmalarla partililerin dikkatini çekerken bir yandan da takdirini kazanıyor. Gedikli, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte taban ile sürekli istişare ederek yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesinde Trabzon’da yol haritasını belirliyor. Gedikli, aynı zamanda mahalle başkanları ile sürekli dirsek temasını sürdürerek Ortahisar’daki mahallelerin sorunlarını yakından takip ediyor. Gedikli’nin bu samimi davranışı hem partililerin hem de vatandaşların beğenisini kazanıyor. Partililer, Gedikli’nin göreve geldiği günden beri partisinin  çalışmalarına büyük katkı verdiğini söylüyorlar.

Durmuşoğlu nereye koşuyor

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, ‘Önce 41 sonra 61’sloganı ile Kocaeli’nde Trabzon Günleri etkinliği düzenledi. 4 gün devam edip dün biten etkinliğe fazla katılım da olmadı. Etkinliği düzenleyen Durmuşoğlu, siyasilerin etkinliğe katılmasıyla ciddi bir gövde gösterisi yaptı. Adını Kocaeli ve Trabzon’da duyurmayı başardı. Fuarın, seçime 13 ay kala Kocaeli’nde ilk kez düzenlenmesi Durmuşoğlu’nun Kocaeli veya Trabzon’dan siyasete adım atacağı dedikodularını da beraberinde getirdi.

Editör: Haber Merkezi