AK Parti adaylarını tanıtıyor
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, bugün saat 13.00’da Ramada Otel’de milletvekili aday tanıtım törenini gerçekleştirecek. AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Vehbi Koç ve Selçuk Çebi partililerin huzuruna çıkarak gövde gösterisinde bulunacak. Öte yandan aday tanıtım töreninin şölen havasında gerçekleşmesi için parti temsilcileri çalışmalarını tamamladı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de teşkilat mensuplarını ve herkesi aday tanıtım törenine davet etti.

CHP’li Kudunoğlu’na eleştiri
CHP Trabzon İl Örgütü’nde Ferda Kudunoğlu’nun milletvekili adaylığından istifa etmesinin yankıları devam ediyor. Birçok partili Kudunoğlu’nun bu çıkışının böylesine kritik bir süreçte yersiz olduğunu belirterek Kudunoğlu’nun eleştiri yağmuruna tuttu. Bizi arayan ancak ismini vermek istemeyen bir partili bu tür durumların partiye zarar verdiğini belirterek “Sayın Ferda Kudunoğlu’na bu hareket yakışmamıştır. Partimizin en çok birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde böylesine anlamsız ve yersiz davranışlar bizleri üzdüğü gibi parti tabanını da üzüyor. Partimizin iktidar yürüyüşünde çok daha dikkatli olmamız gerekir. Düşünerek hareket etmemiz lazım. Şahsi menfaatleri değil, partinin menfaatlerini düşünmeliyiz”

Turizmde endişe artıyor
Sümela Manastırı kapalı. Trabzon Müzesi restorasyonda. Ayasofya restorasyona hazırlanıyor. Derken şimdi de Çal Mağarası onarıma alınmış. Turizm Koordinasyon Kurulu diye bir kurum var. Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde çalışır bildiğimiz kadarıyla. Trabzon'un ana damarlarını oluşturan bu tarihi turistik değerlerin hepsi turizm mevsiminde kapalı. Turiste alternatif kalmadığı gibi yerli ve yabancı turisti cezbedici tüm mekanlar kapalı. Bu nasıl koordine? Trabzon turizminde böylesi sorumsuzluk geleceğe yönelik endişeleri arttırıyor.

Eyüpoğlu’ndan örnek davranış
Akçaabat İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, aynı zamanda ilçenin Yeşiltepe Mahalle Muhtarıdır da. Mahallesinde ve ilçesinde oldukça sevilen isim olan Eyüpoğlu’nun ilginç bir özelliğini de var. Eyüpoğlu, her Cuma günü yaşlıları ziyaret ederek ellerini öper ve hayır dualarını alarak Cumalarını tebrik eder. Sağlık sıhhatlerini de soran Eyüpoğlu, ihtiyaçları da ile ilgilenir. Akçaabat’ta sevilen bir isim olan Eyüpoğlu,  elinden geldiğince de herkesin yardımına koşar.

Kanuni Parkı’nda şikayet var
Trabzon Kanuni Parkı ile ilgili vatandaşlardan şikayet geliyor. Gazetemizi arayan bir vatandaş, şikayetini dile getirerek parkın etrafından pis kokuların geldiğini söyledi. Vatandaş, “Günlerden beri etrafa pis koku yayılıyor. Bu nahoş kokular herkesi rahatsız ediyor. Bizler bu kokunun nereden geldiğini araştırdık ama bulamadık. Kendimiz çözüm üretemeyince biz de belediye yetkililerimize başvurduk. Bu etrafı rahatsız edici kokunun araştırmalarını istedik yalnız ne gelen var ne de giden. Artık bu kokunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Yaz ayları da geldiği için şehrimize turistler akın edecek. Bu çirkin koku onları da rahatsız edecek. Turizmin zarar görmemesi için yetkililer gerekeni yapmalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi