Revi’den CHP’ye nazire
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri seri ziyaretlerde bulundu. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden Revi ve beraberindekiler, şehrin güncel konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde teşkilatlarının çalışmaları hakkında yetkililere bilgi veren Haydar Revi, Büyükşehir ziyaretinde CHP’nin eleştirilerine nazire yaparcasına, “Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları şehrin her alanında görülüyor. Başarılı çalışmalarınızdan ötürü sizleri ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Artık görev zamanı
24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimle birlikte Milletvekilliği koltuğuna oturan isimler seçimin üzerinden  bir ay geçmesine rağmen halen tebrik kabul edip bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam ediyorlar. Buradan vekillerimize sesleniyoruz… Artık iş zamanı! Trabzon’un bekleyen sorunları için elinizi taşlın altına koyma vakti geldi. Biran önce tebrik kabullerini bırakıp işe soyunmanız beklenmekte. Biz hatırlatalım istedik. Gereğini yapmak da size düşüyor.

Salih Çamoğlu anılıyor
Çok değerli meslek büyüğümüz, Cemiyetimizin As Başkanlığını yapmış Salih Çamoğlu’nu kaybettiğimizden bu yana 2 yıl geride kaldı. Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, “Çamoğlu, gazetecilik mesleğine alaylı geldi ama mektepli olan bu işe gönül veren gençleri hep teşvik etti. Sorumluluk verdiği müdürlerine her koşulda destek oldu. Sıkıntılı zamanlarda dahi olsa, ekibiyle beraber hareket ederek kendi gazetesini kurma iradesi sergiledi. Elini taşın altına koymayı bildi. Bu coğrafyanın insanına, çevresine, her sorununa samimi olarak dokundu, arkasında yad edilecek güzel işler bırakarak ebediyete gitti. Çamoğlu’nu, ölüm yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz” denildi.

Trabzon Üniversitesi ve Aydın
KTÜ’den ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesi’nde rektör arayışı devam ediyor. Bu zamana kadar pek çok isim gündeme gelse de Prof. Dr. Orhan Aydın ismi ön plana çıkıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Aydın, KTÜ rektörlüğüne de aday olmuştu. YÖK Kurum Danışmanlığı, TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji Merkezleri Komite Üyeliği, TOBB Trabzon Oda ve Borsalar Danışmanlığı,  gibi önemli görevlerde bulunan Aydın’ın genç ve dinamik yapısı kendisini bir adım öne çıkartıyor. Kamuoyu, akademik camia ile barışık, iletişimi güçlü üniversiteyi şehirle bütünleştirecek yeteneğe sahip olan Aydın’ın Trabzon Üniversitesi’ne rektör olması gerektiği noktasında birleşti.

Tuna Taşkın’ın mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifa ve kongre kararının ardından dün yaptığı, “Kararım kesin. Kongrede aday değilim” açıklaması partide teyakkuza neden oldu. İYİ Parti’den yapılan açıklamaya göre, 2. Olağanüstü Kurultay, 12 Ağustos'ta ATO Congresium Kongre Salonu'nda yapılacak. Gündemin 8. maddesinde "Genel Başkan adaylarının konuşması" ifadesine yer verilirken, 9. maddeye göre, 2. Olağanüstü Kurultay'da Genel İdare Kurulu üyelikleri ile Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri içinde seçim yapılacak. Kararı değerlendiren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Tuna Taşkın, “Biz Meral Hanım’ı partimizin başında görmek istiyoruz. Kendisinin ikna edileceğini düşünüyorum. Mezara kadar değil ölene kadar yanında ve destekçileriyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi