Erdoğan: “Biz dava adamıyız”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları İlçe Kongresi’nde yaptığı duygusal konuşmanın ardından Bakan Soylu’nun görevinden ayrılacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu konuşmanın ardından gece geç saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakan Soylu’yu telefon ile arayarak özel bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakan Soyu’ya “Biz dava adamıyız, mücadele arkadaşıyız, yola birlikte devam edeceğiz” dediği öğrenildi.

Cora’dan istifa açıklaması
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinden ayrılacağı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Böyle bir durumunun söz konusu olmadığının altını çizen Cora, “Sayın Bakanımız, bu süreç içerisinde ülkemizin bütün sıkıntısını yaşarken o stresin ve yorgunluğun neticesinde duygusal açıklamalar yapmış olabilir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi Bakanımız Süleyman Soylu’nun istifası veya görevinden ayrılması asla söz konusu değildir. Bakanımız, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemiz adına birbirimize kenetlenerek yolumuza birlikte devam edeceğiz” dedi.

Muhtarlardan Ankara’ya çıkarma
Akçaabat’tan 20 muhtar, Ankara’ya çıkarma yaparak önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ziyaret ettiler ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ziyaret ettiler. Muhtarlar hem Akçaabat’ın hem de Trabzon’un sorunlarını görüştüler. Muhtarlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ile görüştü. Yıldırımhan, mahalle muhtarları ile yakından ilgilendi. Öte yandan muhtarların bugün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşecekleri öğrenildi.

CHP’li Karan sahaya indi
CHP Trabzon İl Örgütünün önemli isimlerinden Yavuz Karan, Parti Meclisi’ne seçildikten sonra çalışmalarına hız verdi. Karan, Trabzon’da ilçe örgütlerini ziyaret ederek yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesinde ilçe örgütleriyle birlikte yol haritasını belirliyor. İlçe örgütlerinin kendisine vermiş olduğu destekten ötürü ilçe başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkürlerini ileten Karan, partili arkadaşlarına ilçelerinde seçim çalışmalarına şimdiden başlamaları gerektiğini söyledi. Karan, ayrıca Mart ve Nisan aylarında yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Albayrak panele katılacak
Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün saat 10.30’da ‘Vefatının 40. Yılında Prof. Dr. Osman Turan  Paneli’ düzenlenecek. Panele başkanlık Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan yapacak. Araştırmacı Yazar Sadık Albayarak, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Salim Koca, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yağmur Gömeç ve Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammet Hanefi konuşmacı olarak katılacak.

Kuru Hocalı katliamını unutmadı
TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, Hocalı Katliamı'nın 26'ıncı yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kuru mesajında şu ifadeleri klullandı: “ABD’nin ne düşündüğü, ne yaptığı gayet açık, saldırgan, toprak işgal eden Ermeni’yle beraberdir. Ona her yardımı yapıyor, Mağdur ve kendini, vatanını savunmak için çırpınan Azeri Türkü’ne ise ambargo koymuştur. Kör menfaati için bu kadar insanlıktan uzaklaşabilen ABD ile beraber ne yapılabilir ki?  Azerbaycan Türkünün katliamın da dünyanın seyirci kalmasına tepki duyan Türkiye, bir millet iki devlet olarak Hocalı’nın acısını içinde yaşamaktadır.  Allah’tan rahmet diliyorum”

Editör: Haber Merkezi