Koloğlu gitti Akbulut geldi
İYİ Parti Trabzon’da milletvekili adaylık sıralamasında değişiklik yaşandı. İkinci sırada yer alan Hüseyin Koloğlu’nun yerine Osman Akbulut getirildi. Değişimin nedeni ise Koloğlu’na evrakların zamanında teslim edilmemesi gerekçe olarak gösterildi. Öte yandan Hüseyin Koloğlu yerine aday olarak gösterilen Osman Akbulut, kişisel sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi: “Kıymetli ağabeyimiz Sayın Hüseyin Koloğlu kendi açıklamasında da belirttiği üzere milletvekili adayı olabilmek için gerekli şartları sağlamış olmasına rağmen talep ettiği belgelerin tarafına zamanında verilmediğinden milletvekili adayımız olamamaktadır. Genel Merkezimizce 2. sıra milletvekili adayı gösterildim” dedi.

Bu nasıl planlama?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı, Ramazandan ayından dolayı belediye otobüs saatlerinin tüm hatlarında yeniden düzenleme yaparak saatleri erkene almıştı. Ancak buna rağmen bazı hatlarda vatandaşlar zamanında iftara yetiştirilemiyor. Özellikle Sürmene-Araklı ve Arsin’e yolcu taşıyan otobüs yaklaşık yarım saat gecikmeli olarak sahil perona ulaşabiliyor. Önceki gün, 18.30’da sahil peronda olması gereken otobüs, yarım saat gecikmeli olarak 19.00’da sahil perona ulaşabildi. Bu durum hem şoförleri hem de vatandaşları mağdur ediyor. Mağdur olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arayarak şikayetlerini dile getirdi. Vatandaşlar en kısa sürede sorunun çözülmesini istiyorlar. Bu arada birçok vatandaşta Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Osman Gökhan Bali’yi ve ekibini eleştirerek “Bu nasıl bir planlamadır. Otobüs gecikiyorsa ilçeler için sahil peronda ayrı bir otobüs bırakmalılar. Ramazan ayında insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

Beşyıldız’ın otobüs isyanı
Meslektaşımız gazeteci Turgay Beşyıldız’ın otobüs isyanı. Beşyıldız sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski model otobüslerin sürekli sorun çıkardığına mizahi şekilde dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Raylı sistem, Trabzon şehir merkezinde bugün hizmete girdi. Gözün aydın Trabzon. Osmanlı döneminden kalma! Bu çok eski model külüstür otobüsün içerisinde, ayrıca bugün yaşanan unutulmaz bir an; Araba mezarlığından getirilip hizmete giren bu otobüs yolcular için bir durağa yanaşınca, yerinden kalkan iki yaşlı adam, bindikleri otobüsün yeni olduğu sanıp, otobüsün içerisinde inmek için, orta kapıyı aramaya başlarlar. Durumu dikiz aynasından fark eden Kaptan ''Hayırdır emice'' diye seslenir. İki yaşlı adamdan biri ''Kaptan uşağum, habu otobüsün orta kapısı nerde? Bulamaduk ''Direksiyon başındaki kaptanın dikiz aynasından onlara bakarak, cevabı ''Buda sizin gibi artık nostaljik emice'' ve otobüs içerisinde oturanlardan, ağlanacak halimize gülüşmeler.”

Yılmaz Trabzon’un gururu oldu
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı , basın mesleğinde 50 yılını dolduran basın mensuplarına ödül verdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Ankara Üniversitesi İletişim Vakfı Başkanı Ali İnandım, Trabzonlu meslektaşımız gazeteci Nevzat Yılmaz'a ödülünü takdim etti. Meslektaşımız Yılmaz, Trabzon’un gururu oldu.

AFAD’a ödenek çıktı
Trabzon’un Arsin, Beşikdüzü, Sürmene ve Yomra ilçelerine ödenek yetersizliğinden dolayı AFAD ekipleri, bazı olaylara müdahale etmekte yetersiz kalıyordu. Eksiklikleri gidermek adına geçtiğimiz ay Trabzon Valiliği tarafından gönderilen yazıda Arsin, Beşikdüzü, Sürmene ve Yomra ilçelerinde bulunan AFAD müdürlükleri 800 Bin TL ödenek istendi. İstenilen ödenek üzerine harekete geçen AFAD Bölge Müdürlüğü yaptığı araştırma sonucunda ödeneği uygun buldu. Uygun görülen ödeneğe göre Arsin Belediyesine  360 Bin TL,  Beşikdüzü Belediyesine 370 Bin TL, Sürmene Belediyesine 40 Bin TL, Yomra Belediyesine 30 Bin TL ödeneği uygun bulundu.

Editör: Haber Merkezi