Koray Aydın'ın acı günü!
Koray Aydın'ın kayın biraderi Erkan Hancıoğlu vefat etti. Bir süredir hastanede tedavi gören Hancıoğlu bu sabah hayata gözlerini yumdu. Erkan Hancıoğlu'nun cenazesi bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip toprağa verilecek. Koray Aydın geçtiğimiz temmuz ayı içerisinde de kayınpederi Feridun Hancıoğlu'nu (Erkan Hancıoğlu'nun babası) kaybetmişti. Merhum Hancıoğlu’na Allah’tan rahmet, Aydın ve Hancıoğlu ailesine baş sağlığı diliyoruz.

CHP’den tartışmalı panel!
Cumhuriyet Halk Partisi Tonya İlçe Örgütü tarafından Tonya’da panel düzenleniyor. Bugün saat 14.00'te, “Hukuk Sistemi ve Ceza Adaleti” başlığı altında düzenlenecek panele konuşmacı olarak Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça’nın katılacağı öğrenildi. Prof. Dr. Kaboğlu’nun adı Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaparken 686 sayılı KHK ile ihraç edilmesiyle gündeme gelmişti. Kaboğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonları eleştirerek insan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yayımlanan sözde barış bildirisinin altında imzası bulunan 1128 akademisyenden birisiydi. Adı geçen sözde ‘Barış’ bildirisinde devletin Kürt halkına katliam uyguladığı ve halkı bilinçli sürgüne zorladığı iddia ediliyordu. Öte yandan Tonya Belediyesi Ali Koç Kültürevi’nde düzenleneceği açıklanan panel için tahsis edilen salonun verilmeyeceğini açıkladı. Panel Tonya Düğün Salonu’nda düzenlenecek.

Cora’nın davası bugün
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ile CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz arasındaki “hakaret ve iftira” davası Tonya Adliyesinde görülecek. Anayasa referandumu sırasında yapılan karşılıklı açıklamalar sonrasında Milletvekili Cora, kendisine hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Karadeniz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün saat 10.00’da yapılacak ilk duruşmada, CHP Trabzon İl Örgütü, hukukçular ve bir grup CHP milletvekilinin de hazır bulunacağı öğrenildi.

KTÜ neden yok?
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, araştırma üniversite olarak belirlenen 10 üniversiteyi açıkladı. 10 üniversitenin arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Malkoçoğlu istifasını verdi
Kurulacak olan Meral Akşener’in partisi için Araklı ilçe başkanlığına MHP Araklı Eski ilçe Başkanı Baki Malkoçoğlu olduğunun getirileceği söyleniyor. İstifa dilekçesini önceki gün partiye sunan Malkoçoğlu’nun Akşener ve ekibine katılacağı ve büyük ihtimalle Araklı’da partinin ilçe başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Malkoçoğlu 4 yıl boyunca MHP Araklı İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu.

3 gün elektrik kesilecek!
Trabzon’un merkez Ortahisar, Sürmene ve Arsin ilçelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Çoruh EDAŞ’tan yapılı yazılı açıklamada, Trabzon’un merkez Ortahisar ilçesi, Sürmene ile Arsin ilçelerinde planlı elektrik kesintisi yapılacağın duyuruldu. Açıkmalaya göre; 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde Sürmene ilçesine bağlı Orta Mahalle’de 08.00- 15.00 saatleri arasında yatırım tesislerinin devreye alınması çalışması nedeniyle, 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde Ortahisar ilçesine bağlı Akkaya Mahallesi’nde 08.00 - 15.00 saatleri arasında yatırım tesislerinin devreye alınması çalışması nedeniyle, 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde Arsin ilçesine bağlı Yeşilköy ve Fındıklı mahallelerinde 08.00 - 15.00 saatleri arasında yatırım tesislerinin devreye alınması çalışması nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi