Bakan Soylu’ya dev destek
Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman ve beraberindekiler İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etti.  Akçaabat’tan 23 muhtarın yer aldığı ziyaretle ilgili bilgi veren Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, Bakan Süleyman Soylu’nun muhtarları çok iyi karşıladığını belirtti. Hotaman, “Sayın bakanımıza bize zaman ayırıp ilgi gösterdiği için teşekkür ederim. Sayın Bakanımız hem ilimiz hem de ülkemiz için çok önemli bir görev ifa etmektedir. İhtiyaç duyduğu her alanda kendisiyle birlikçe çalışacağımızı ve yanında olduğunun mesajını ilettik” dedi. Ziyarette AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Erhan Nadir de yer aldı.

Bakanlığın ağır misafirleri
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’daki şaşırtıcı açıklamalarının ardından Trabzon’dan kendisine destek ziyaretleri yağmaya başladı. Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, Ak Parti Trabzon İl Yöneticisi Murat Zeki Solak, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Semih Peker ve Avukat Osman Cora, Bakan Soylu’yu makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Dündar Ayyıldız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tüm Türkiye’nin sahip çıktığını belirterek, “Bizler bu mücadeleye baş koyan bakanımızı asla yalnız bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi bakanımız görevinin başındadır” dedi.

Solak: Her daim arkasındayız
Trabzon’un sayılan iş adamlarından Murat Zeki Solak da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için destek açıklaması yaptı. Bakan Soylu’nun İçişleri Bakanlığı koltuğunda yürüttüğü çalışmalar ile herkes ve her kesim tarafından takdir topladığının altını çizen Solak, “Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Sayın Bakanımız son 100 yılın en dirayetli, en çalışkan ve en başarılı İçişleri Bakanı. Türkiye’nin en kritik döneminde en kritik görevine getirilen, göreve geldiği günden beri gece gündüz terör odakları ile mücadele eden bir bakana sahibiz. Bizler her zaman Soylu bakanımızın yanında ve destekçisi olacağız” dedi.

Koray Koçhan sözünü tuttu
Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, umreye gönderildi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan tarafından ücretsiz umreye gönderilen Ayşe Bülbül ile kızı Nezaynur Odabaş, Trabzon Havalimanı'ndan dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Koçhan, böylesine kutsal bir işe vesile olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Ayşe annemize sözümüz vardı. Hem sözümüzü tutmanın hem de böyle kutsal bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yazarlar kongre yapıyor
Trabzon Yazarlar Derneği Olağanüstü Kongre kararı aldı. Bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti lokalinde saat 12.00’de gerçekleştirilecek kongre gündemi iki maddeden oluşturuldu. Dernek başkanı Mustafa Durmuş, “derneğimiz Trabzon’a yakışır şekilde ufkunu genişleterek federasyonlara üye olmak, yurt için ve dışında şubeler açmak kentimiz yazarlarına daha iyi hizmet vermek amacıyla yönetim kurulu kararıyla olağanüstü kongreye gitme kararı aldık. Kongrede federasyonlara üye olmak, yurt içinde ve dışında şube açma müracaatlarını değerlendirerek federasyonlara katılacak üyelerin belirlenmesi işlemi yapılacak” dedi.

İŞKUR’a hücum var
Trabzon’da 2018 Ocak ayında bir işe yerleşmek için rekor seviyede başvuru olduğu öğrenildi. Ocak ayında İŞKUR’a yapılan başvurular bir önceki aya göre 820 kişi artarken, Trabzon’da 4 bin 916 kişi bir işe yerleşmek için İŞKUR’a başvuruda bulundu.  İŞKUR kayıtlarına göre başvuruda bulunan vatandaşların bin 221’i İŞKUR tarafından çeşitli kurumlara çalışmak üzere yerleştirildi. Aralık 2017’de işe yerleştirilenlerin sayısı ise 982 olarak açıklandı.

Editör: Haber Merkezi