Büyükşehir üretiyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezini ziyaret ederek kursiyerle sohbet etti. Ayasofya Yöresel El Sanatları Kurs Merkezini TOKİ’den satın alarak Trabzonlu kadınların hizmetine sunduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak yöresel sanatlarla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirmekte olduklarını kaydederken bu alandaki çalışmalara bundan sonrada ivedilikle devam edeceklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Ayasofya Camisi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm sonrasında şuan kurs merkezi olarak kullandığımız bu binaları Belediye olarak TOKİ’den satın aldık ve Trabzon’umuzun hizmetine sunduk” dedi.

Çebi’ye ilgi büyük

AK Parti Trabzon altıncı sıra milletvekili adayı Selçuk Çebi, seçim çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Güreşte kazandığı şampiyonluklarla tüm Türkiye’de olduğu gibi tüm Trabzonluların da gönlünde taht kuran dünya şampiyonu Çebi, seçim çalışması için gittiği her bölgede büyük ilgiyle karşılanıyor. Esnaf ve vatandaşların taleplerini dinleyen Çebi, önceki gecede AK Parti Yomra Gençlik Kolları’nın davetlisi olarak Yomra’ya gitti. Çebi, burada gençlik kolları ile birlikte sahur yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çebi, “AK Parti Gençlik Kolları'nın davetlisi olarak sahurumuzu Yomra'da yaptık. Kardeşlerimizden 24 Haziran seçimlerinde Trabzon'da 6-0 yapmak için söz aldık. Gösterdikleri azim, inanç ve ruh ile gücümüze güç kattılar” dedi.

Kaya harıl harıl

CHP Trabzon İl Örgütü’nde büyük bir sürpriz ile CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in yerinde birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen partinin sevilen ve güler yüzlü ismi Ahmet Kaya, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ankara’da partisinin aday tanıtım törenine katılan Kaya, burada partinin önemli isimleri ile istişare etmeyi de ihmal etmedi. Kaya, Ankara Trabzonlular Derneği’ni de ziyaret ederek hemşehrileri ile bir araya geldi. Ardından Trabzon’a dönen Kaya, hiç ara vermeden seçim çalışmalarına devam etti. Sık sık vatandaş ve esnaf ile bir araya gelen Kaya, partisinin Trabzon’da oylarını yukarıya taşıyabilmesi için gayretli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Rasıl Hacar büyüledi

İçişleri Bakanlığının “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi çerçevesinde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesi bir grup gazeteci Siirt’e geldi. Dün Vali Ali Fuat Atik ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ı ziyaret eden grup, bugün de kenti gezdi. Tillo ilçesinde bulunan İbrahim Hakkı Hazretleri'nin hocası İsmail Fakirullah Hazretleri’nin türbesini ziyaret eden grup, buradaki ışık düzeneğini inceledi. Daha sonra Siirt-Eruh karayolu üzerindeki Botan Vadisi’nde bulunan bin metre yükseklikteki Taşbaşı’na (Rasıl Hacar) çıkarak fotoğraf çeken gazeteciler, buraya hayran kaldı.

Bakırcılar esnafı rahatsız

Trabzon’un meşhur Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan ve önceki yıl restorasyonu tamamlanarak kadın girişimciler için el sanatları merkezine  dönüştürülen tarihi Alacahan’ın duvarına bitişik yerleştirilen Zabıta Karakolu  esnafının büyük tepkisine yol açıyor. Yolu kapamasının yanında, geceleri nispeten ıssız olan çarşıda karakolun arkasının tuvalet olarak kullanıldığını, ayrıca içki içilip, fuhuş bile yapıldığını iddia eden esnaf, “Bu karakolun buraya ne için konulduğunu anlamış değiliz. Zaten geleni gideni de pek yok. Bir an önce kaldırılıp sıkıntımıza son verilmesini istiyoruz. Bunun için gerekirse imza kampanyası başlatacağız” diyerek şikayetini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi