Kör ölür badem gözlü olur
AK Parti 26. Dönem Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’na bugünlerde oldukça yoğun bir ilgi var. Öyle ki herkes ve herkesimden, “Köseoğlu vekil gibi çalıştı” iltifatları yükseliyor. Bu ifade çok doğru ancak sanki Köseoğlu’na savaş açanlarla onu liste dışında kalınca değerli kılanlar aynı şahıslar. Olmaz böyle bir şey. Kel ölür sırma saçlı olur kör ölür diye bir söz var ya aynen öyle oldu Köseoğlu’nun durumu. Görevdeyken kendisine olmadık eleştirilerde bulunanlar bugün göklere çıkartıyorlar. Elbette bu Ayşe Sula Köseoğlu’nun 24 Haziran seçimlerindeki performansının beğenilmediği anlamına gelmesin. Biz sadece piyasadaki bu yanardönerliğe dikkat çekmek istedik.

Seçim faturası kimin?
AK Parti Trabzon’da seçim sonuçları ciddi manada tartışma konusu oldu. Gelen bilgilere göre partide herkes “Bu işin sorumlusu kim?” diye birbirine soruyormuş. Dün ilçe ilçe seçimlerdeki oy oranlarını karşılaştırmalı olarak verdik. Bu oranı biz kafamızdan uydurmadık, resmi olmayan seçim sonuçları bunlar. Pek çok ilçede yaşanan oy kayıplarının oransal olarak ne olduğunu okurlarımızla paylaştık. Ancak her ne hikmetse AK Parti’de bazı isimler hangi seçim sonuçlarına bakıyorlarsa ortada bir başarı olduğundan gem vuruyorlar. Elbette 4 vekil kazanmak bir başarıdır ancak 5 vekile sahip olunan bir şehirde dördüncü vekilliği kıl payı kazanmayı bir başarı olarak görmek galiba bir siyasi dehalığı gerektiriyor. Neyse biz olayın o boyutunda değiliz ancak korkarız ki AK Parti seçim sonuçlarının faturasını basına kesecek.

Parkları kim denetliyor?
Meslektaşımız Hamza Mısır sosyal medya hesabından paylaşmış bu fotoğrafı. Burası Trabzon’da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı. Demiş ki Mısır, “Gece geç saatlerde bu parkı mesken tutup sabahlayan alkoliklere müdahale edilmesini bekliyoruz. Hayvanların bile pisliğini kapattığı doğada bu yaratıkların arkalarında bıraktıkları bu pisliğin izahı sizce ne olabilir?” diye sormuş. Şehrin pek çok noktasındaki parklar aynı durumda. Başıboş, karanlık, pislik içerisinde bırakılan parkları aileler tercih etmiyor. Hal böyle olunca da parklar âlemcilere kalıyor. Ne olur Allah aşkına bu şehri bu kadar kaderine terk etmeyin.

Kuruçeşme’deki kaldırım!
Teoman Yılmaz defalarca yazdı çizdi ve hatta olay yerinden video bile yayınladı. Trabzon’un Ortahisar İlçesi Kuruçeşme Mahallesi Çeşme Sokak’ta ana yolun hemen kenarında yer alan kaldırım göçmüş gitmiş. Aylardır ortada kaldırım falan yok. Allah korusun bir gün oradan geçen yaşlı, genç fark etmez bir vatandaş oradan yuvarlanıp yaralansa ya da ölse bunun hesabını kim verecek. Ey belediye yetkilileri, nasıl olsa seçim bitti. 100 kilometre uzaktaki yaylalarda beton-asfalt dökeceğinize bir zahmet gelinde her gün Vali Yavuz’un geçtiği bu yolun kenarındaki kaldırımı onarın.  

Toklu’da vatandaş isyanda
Ortahisar ilçesinin Toklu Mahallesi’nde Elgafdere Caddesi üzerindeki inşaat alanı tehlike saçıyor. Uzun zamandan beri yaşanan sorunlar nedeniyle yaklaşık üç yıldan beri kaderine terk edilen inşaat alanı vatandaşların can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Mahalle sakinleri adına açıklamalarda bulunan ve yetkilileri göreve davet eden Temel Gülhan, “İnşaat alanı sadece bir çit ile çevrilmiştir. İnşaat alanının kenarından geçen yol ise daralıyor. Açıkta bırakılan demir direklerde ayrı sıkıntı oluşturuyor. Burada biriken sulardan dolayı inşaat alanı göle dönerken sivrisineklerde mahallemize sıkıntı veriyor. Sonuçta mal ve can güvenliğinin had safhaya ulaştığı bu yere nasıl olurda bir çözüm üretilemez belediyeler çözüm üretme yeridir. Yoksa Toklu Mahallesine yüzme havuzu yaptınız da bizim mi haberimiz yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi