Cora’dan dava açıklaması
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora dün Tonya Adliyesi’nde görülen hakaret davası ile ilgili bir açıklama yaptı. Cora, “Sanık ilçe Başkan'ı Hakkı'mızda iftira ve hakaretlerle kirli bir algı operasyonu yapıyor. Kız kardeşimin sendika üyeliği nedeniyle ihracı kendi sorunudur. Hukuki süreci devam ediyor. Sahip çıkmamız mümkün değildir. Çocuklarım Hasan Ali Yücel Okulu’ndan mezun olmuştur. Bizim FETÖ’ye karşı duruşumuz her zaman net olmuştur. Kolumuz değse kolumuz kesilsin deriz. Abdestimizden şüphemiz yoktur. Bu iftiralar karşısında sessiz kalacak değildik şikâyetçi olduk. Mahkemeye ve hukuka güveniyoruz. Sırf siyaset yapmak için birilerini karalayamazsın. Bu ayıptır acizliktir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Aklı ve vicdanı olan herkes gerçeği ayırt edebilecek durumdadır. Her şeyin hayırlısı olur” dedi.

Meydan’daki otopark!
Trabzon’un en merkezi yerinde Büyükşehir tarafından işletilen açık otoparkta günün her saati neredeyse yer bulmak imkansız halde. Buna bir de vatandaşların anlayışsızlığı eklenince işler iyice karışıyor. Dün otoparka girmeye çalıştık. İçeride yer olmasına rağmen uzun araç kuyruğu vardı. Sebebini sorduk, şok olduk. Aracını otoparka park etmek isteyen bir vatandaşa “Şimdilik yer yok. Aracını bırak. Boşalınca biz çekeriz” denmesi üzerine aracını park edip, anahtarını da alıp gitmiş. Haliyle araç yol ortasında kaldı ve uzun kuyruklar oluştu. Denetlemeden uzak ve lakayıt tavırları ile tepki çeken park görevlileri de uzun zaman sorunu çözemeyince ortaya rezalet bir görüntü çıktı.

28 yıldır Şalpazarı’nda!
Trabzon’un Şalpazarı İlçe Mal Müdürü Ahmet Kandil dile kolay 28 yıldır ilçede görev yapıyor. Disiplinden ödün vermeyen, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile herkesin beğenisini kazanan Kandil, yılların bilgi birikimini de ilçesi için kullanmaya devam ediyor. 1989 yılında şef olarak başladığı daha sonra müdürlüğe kadar yükseldiği Mal Müdürlüğü’nde aynı zamanda bugüne kadar en uzun süre görev yapan kişi unvanını da elinde bulunduruyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Kandil, “Şalpazarı için en iyisini yapmanın derdinde olduk. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır ilkesinden hareket ederek bugünlere geldik” dedi.

Usta’ya ilgi büyük
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Ömer Hakan Usta, seçim çalışmalarını harıl harıl sürdürüyor. Durak başkanları ve şoför esnafı ile bir araya gelen Usta, gittiği her mahallede büyük bir ilgi ile karşılaşıyor. Genel Sekreterliği döneminde de şoför esnafı ile güzel ilişkiler içerisinde olan Usta, sandıktan zaferle çıkacağına yürekten inanıyor.

TMO’ya sitem var
Arsin OSB’deki TMO’nun fındık alımlarındaki randevu sistemi mağduriyet yaratıyor. Bize ulaşan bir üretici, “Bir gün içinde 90 kişiye randevu veriyorlar ama günde 50 kişinin fındığını alıyorlar. Diğerleri mağdur oluyor. Halk, fındığını satabilmek için günlerce TMO’nun kapısına gidip geliyor. Madem aşırı yoğunluk var, neden 90 kişiye randevu veriliyor? Bu işe bir çözüm getirilsin. Fiyattan mağdur olan üretici daha fazla mağdur edilmesin” diyor.

Kuyumcular’dan dil hizmeti
Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası üyelerine hizmet adına çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bankalarla yaptıkları anlaşmalarla kuyumcu esnafına rahat bir nefes aldıran Trabzon Kuyumcular Odası yönetimi, bu kez dil kursu ile anlaşarak üyelerine ve çocuklarına yüzde 50 indirimli olarak yabancı dil eğitimi sağlayacak. Bu kapsamda Amerikan Life kurum müdürü Serpil Şar ile protokol imzalayan Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı, “Üyelerimize ve ailelerine böyle bir fırsatı sunmaktan mutluluk duyuyoruz” ded

Editör: Haber Merkezi