Muharrem İnce Trabzon’da
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Atatürk Alanı’nda bugün düzenlenecek olan miting için Trabzon’a geliyor. 13.30’da Trabzon Havalimanı’na inmesi beklenen Cumhurbaşkanı adayı İnce, hemen miting alanına hareket edecek. İnce, Trabzon’daki mitinginin ardından Artvin’e geçerek burada 1986-1989 yıllarında öğretmenlik mesleğinde göreve başladığı ilk yer olan Borçka ilçesinde de mitinge katılarak, projelerini anlatacak. Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin ilçeye gelecek olması, görev yaptığı İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan öğrencileri de heyecanlandırdı.

Dilber’in otopark isyanı
Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, Varlıbaş AVM’nin otoparkı ile isyan bayrağını çekti. Sosyal medya hesabından veryansın eden Dilber şu ifadeleri kullandı: “Belediyenin otoparkları üzerine düşünmek, düşündürmek isterim! Belediye binasının yanındaki alış-veriş merkezine gittim. Eskiden açık otoparka gazlı araçlar çekilir ve ücretsizdi. Aracımla otoparka girdim. Otopark boş olmasına rağmen dışarıda park etmiş araçlar dikkatimi çekti, ancak acelem vardı nedenini araştırmadım. Aracımı park edip alış-veriş merkezine girdim. Çıkarken otoparkın ücretli olduğunu anladım, 7 TL otopark ücreti ödedim. Acelem olduğu için içeri de uzun süre kaldığımı sanmıyorum. Buradan şunu ifade etmek isaterim ki; amaç alış-veriş merkezini kapattırmak ve sesi çıkamayan vatandaşı da soymaksa, 2. amaca fazlasıyla ulaşıldığını düşünüyorum, 1inciye de az kaldı.. Her geniş yola sarı bir çizgi çizip, kulübe koyarak otopark ücreti toplamak ne zamandan beri belediyecilik oldu? Toplanan parların miktarı ve nereye harcandığını bilen var mı? varsa beni de bilgilendirsin! Gelin hep birlikte düşünelim”

ÇORUH Edaş çalışıyor
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. sokak, cadde ve yol aydınlatma çalışmalarına Ramazan ayında da devam ediyor. Ramazan ayının başlangıcından bu yana Trabzon genelinde 30 bin armatür gezilerek arızalı 1.200 armatür onarılırken 841 adet aydınlatma arızasına müdahale edildi. Çoruh EDAŞ, şehir genelinde bakım onarım çalışmalarını sürdürecek Çoruh EDAŞ, 29 bin 211 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illerinde toplam 60 ilçede 1.3 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermeyi hedefliyor. Çoruh EDAŞ ekipleri, aydınlatma çalışmalarına gündüz saatlerinin yanı sıra gece saatlerinde de devam edecek. Öte yandan çoğu zaman gün içerisinde çalışmalardan dolayı kesilen elektrikler ise vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Gez, gör, eğlen!
Trabzon’da bazı basın çalışanları, belediyelere girmek için önce kırk takla atıyor ardından da girdikten sonra da ‘İkinci bir işi nasıl tutarım’ diye arayış içerisine giriyor. Gösterdikleri çaba ve mücadele sonunda işi de tutuyorlar. Görüyoruz ki kimisi özel sektörün organizasyonlarını üstlenerek çığırtkanlığını yapıyor. Kimisi ise diyar diyar dolaşıp sosyal medya fenomeni oluyor. Selfiler çekerek kendisine öne çıkarmaya çalışıyor. Bu durumlardan dolayı da kendilerine farklı projeler geliyor. Ancak bu tür kovalamacalar, kamuda olağanüstü rahatsızlığa neden olurken kamuoyunun da tepkisini çekiyor. Kurumsal baktığınız zaman da her hem basın kanadı hem de kamu kurumları itibarsızlaşıyor. Bu tür nahoş durumlar kişilerin menfaatlerinden başka hiçbir işe yaramıyor. Yetkililerin bu tür hoş olmayan görüntülerin ortadan kaldırmak için bir duruş göstermeleri gerekiyor.

Baştürk’ün mutlu günü
Gazetemizin çalışanlarından Bahattin Baştürk’ün mutlu günü. Baştürk,  baba olmanın sevincini yaşıyor. İlk çocuğunun dünyaya gelmesinin sevincini yaşayan Baştürk’ün nur topu gibi bir kızı oldu. Baştürk, kızına Aysima ismini verdi. Bizde sonnokta ailesi olarak çalışma arkadaşımıza kızı Aysima ve ailesi ile birlikte bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi