Sınav günü otobüs ücretsiz
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bu hafta sonu yapılacak olan, Türkiye genelinde 4 milyon 548 bin 224 öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Trabzon’da da binlerce öğrenci ter dökecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ise her sınavda olduğu gibi YKS’de de öğrenci ve velilerini unutmadı. Sınav öncesi ve sonrası tüm sınav merkezlerinin olduğu güzergâhlardaki otobüs seferleri tüm öğrenci ve velilerine ücretsiz sunulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için ne yapsak azdır. Tüm öğrenci kardeşlerimize girecekleri sınavda başarılar diliyorum” dedi.    

Vekiller mazbatasını alıyor
27. Dönem Milletvekilliği seçiminde yeniden AK Parti Trabzon’dan Milletvekili seçilen Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve ilk kez milletvekili seçilen Bahar Ayvazoğlu ve bugün mazbatalarını saat 10.00’da Adliye’de alıyor. Mazbata törenine AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve bazı yöneticiler de katılacak.

Emniyet iyi çalışıyor
Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik göreve geldiği günden beri dosta güven suçlulara korku vermeye devam ediyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri aranan şahısların yakalanmasına yönelik yaptıkları çalışmalarda son bir ay içerisinde aralarında 2 yıla kadar hapis cezası ile aranan 51 şahıs, 2-5 yıl arası hapis cezası ile aranan 9 şahıs, 5-10 yıl hapis cezası ile aranan 3 şahıs, 10-20 yıl arası hapis cezası ile aranan 3 şahsın da bulunduğu toplam 95 şahsı yakaladı. Başta kasten öldürme, yaralama, 6136 SKM, silahla tehdit, hırsızlık, yağma, fuhuş, cinsel saldırı, görevi yaptırmamak için direnme olmak üzere diğer suçlardan aranan şahıslar Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. 46 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 49 şahıs ise adli makamlarca serbest bırakıldı.

Başkan Çebi müjdeyi verdi
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, yeni belediye ve Hükümet Konağı hizmet binası için çalışmaların başladığını söyledi. Araklı Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Çebi,  Yeni Belediye ve Hükümet Konağı Hizmet projesinin Fiskobirlik binasının yerine yapılacağını söylemiştik. Yaklaşık olarak üç dönümlük bir alan. Proje çalışmaları başladı. Yıkım işlemi gerçekleşiyor. Akabinde hemen yapımına başlıyoruz. Araklı’mızda vaat ettiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Usta’ya büyük onur
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu 31. Genel Kurulu'nu Ankara’da gerçekleştirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’in de katıldığı genel kurulda, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta divan başkan yardımcılığını yürüttü. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, 31. Genel Kurulda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Başkan Usta, Trabzon şoför esnafının kendisine güç verdiğini ve bu güçle birlikte Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi seçildiğini belirterek, “Şoför esnafımızın hakkını savunmak ve korumak için mücadele veriyoruz. Şimdi bu mücadelemizi Türkiye çapında daha etkili bir şekilde sürdüreceğiz. Bize güç veren Trabzon şoför esnafımızı, federasyonda temsil edeceğiz. Bize bu görevi layık gören, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’a da teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Yaz futbol okulu başlıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaz futbol okulu başlıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yaz Futbol Okulunun 30 Haziran'da başlayacağı belirtildi. Açıklamada, futbol okuluna başvuruların ise yarın akşam sona ereceğine işaret edilerek, “Büyükşehir Belediyesi Yaz Futbol Okulu, Cemal Kamacı Spor Merkezi'nde devam eden ve 29 Haziran mesai bitimi ile sona erecek olan başvuruların ardından, Büyükşehir Belediyesi Yalı Futbol Sahasında 30 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'da yapılacak törenle start alacak” denildi.

Editör: Haber Merkezi