Hani eski otobüs yoktu!
Geçtiğimiz günlerde yine burada yer verdiğimiz eski belediye otobüslerinin halen daha kullanımda olması ile ilgili eleştirel yazımıza Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan noter kanalıyla düzeltme yazısı gönderilmişti.

Gelen açıklamada bizim “Belki de 1960 model otobüsler” dediğimiz otobüslerin hiçbirisinin kullanımda olmadığı bizim yanlış haber yaptığımız iddia edilmişti.

Aslında gerçeğin ne olduğunu bizle beraber şehirde yaşayan tüm Trabzon halkı da görüyordu ama biz beyanı esas alıp yayınlamıştık.

Gerçek sokakta. Doğrunun ne olduğunu görmek için de sokağa çıkmak gerek. Bakınız bu eski otobüs Kaşüstü Numune Hastanesi seferini yapıyor. Gerçi tam yapamadı, yolda bozuldu.

Ulaşımda yepyeni otobüslerle halka konforlu ulaşım imkânı sunduğunu defalarca belirttiğimiz Büyükşehir’in bir yanlışa düşerek, “Kullanımda yok” dediği o eski otobüs sefer sırasında parça atıp, yolda kaldı. Eee hani eski otobüs yoktu beyler. Bu ne?

Koray Koçhan’ın isyanı
Maçka Belediyesi’nin ilçede yaptırdığı modern çocuk parkları henüz kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. İnsanlıktan nasibini almadıkları apaçık belli olan bu kişilerin amacının ne olduğunu inanın merak ediyoruz. Çünkü bu yapılanı hayvanlar bile yapmaz. Bu saldırıya sosyal medya hesabından tepki gösteren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Biz Maçka Belediyesi olarak var gücümüzle çocuklarımız için çalışıyor, onların daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir ilçe yaratmak için gayret gösteriyoruz. İlçemizde, çocuk oyun parkına yapılan bu çirkin saldırı içimizi acıttı. Bunu yapanların insan olduğuna inanmıyoruz. Böyle bir anlayış olamaz. Çocukların oyun alanını kıran zihniyet, bu ilçenin, bu ülkenin insanı değildir. Yapılan çirkin saldırı ile ilgili gerekli soruşturma başlatılmış olup bu çirkin saldırıyı yapanlar hukuk karşısında hesap verecekler” dedi.

AK Parti’de kopuş mu var?
AK Parti Trabzon’da kongre süreci işlerken birçok partilinin artık siyasetti bırakma noktasına geldiği iddia edildi. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘teşkilatlarda yenilenme’ ve ‘metal yorgunluğu’ ifadeleriyle teşkilatlarda çok yönlü değişikliğe gidileceği düşünülüyordu. Öyle ki birçok yeni isim ilçe başkanlıklarına hazırlanarak adaylığını açıkladı. Fakat şu ana kadar yapılan kongrelerde 3 dönem kuralına takılmayan birkaç isim dışında bütün başkanların yeniden göreve seçildiği görüldü. Değişimden yana olan partililerin de bu tavra istinaden parti çalışmalarından uzaklaşma kararı aldıkları iddia edildi.

Ortahisar’da isim savaşları
AK Parti’de ilçe kongreleri tam gaz devam ederken üzerinde en çok spekülasyonun yapıldığı ve kimin aday gösterileceği noktasında en fazla tartışılan ilçe Ortahisar. Hal böyle olunca da isimler havada uçuşuyor. Kimi İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın görevine devam etmemesi için derin uğraş içerisinde. Bunun için de çalışmaları yoğun. Adayları ya da kafalarındaki isimler de hazırmış. İşin ilginç tarafı da bunu yapanların kimler olduğunu da Altunbaş ve ekibi çok iyi biliyormuş. Böylesi bir ortamda şüphesiz Ankara’nın ne dediği çok önemli. Edindiğimiz bilgilere göre ise Altunbaş, Genel Merkez’den olumlu bir sinyal almış. Sadece yönetim bazında bazı değişiklikler yapılıp yola devam edileceği konuşuluyor. Şehirde halk tarafından oldukça sevilen, siyaset tarzı ve mütevazı kişiliği ile takdir toplayan Altunbaş’ın göreve devam etmesi partinin de yararına olacaktır görüşü hakim.

Editör: Haber Merkezi