Bakan Soylu geliyor
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri ‘Şehir İftarı’nın 31 Mayıs Perşembe günü düzenleneceğini söyledi. Trabzon’un geleneksel hale gelen şehir iftarlarında örnek bir kardeşlik ve birlik, beraberlik örneği sergilediğini belirten Altunbaş, “AK Parti olarak tüm Trabzon’u geleneksel hale getirdiğimiz iftar soframızda bir araya getiriyoruz. 31 Mayıs Perşembe günü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik hukukumuzu pekiştireceğiz. Belediye başkanlarımızla, teşkilat mensubu dava arkadaşlarımızla, mahalle başkanlarımızla, gençlik ve kadın kollarımızla, teşkilatımızın her bir kademesinde görevli yönetim kurulu üyelerimizle, sandık görevlilerimizle, bize güç ve heyecan veren bu davanın en önemli ayağı olan vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşacak ve iftarımızı açacağız. Örnek bir kardeşlik ve beraberlik örneğinin bir yenisini hep birlikte eda edeceğiz” dedi. Bakan Soylu’nun Trabzon ziyaretinin belli olmasının ardından sosyal medyada, “Özlemişiz” mesajları paylaşıldı. 

Trabzon’dan İnce geçti  
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dün Trabzon’daydı. İnce, havalimanında partililer tarafından karşılandı. Ardından Atatürk Alanı’nda yağmur altında kendisini bekleyen kalabalığa seslendi İnce. Daha önceki mitinglerinin aksine daha kısa sürdü. Bunda şüphesiz yağmurun da etkisi vardı ama alandakiler mitingden pek de memnun ayrılmadılar. Kalabalığa gelince. Yağmura rağmen alanda iyi kalabalık vardı. Sayı verip akıl bulandırmayacağız ancak CHP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki mitingleri fazla da aratmadı dersek abartı olmaz. Konuşmasının ardından İnce'ye, CHP Tonya İlçe Kadın Kolları üyelerince kemençe hediye edildi. Alandan ayrılan İnce, bindiği otobüsten vatandaşları selamladı. İnce’nin otobüse bindiği sırada, eline aldığı peçete ile otobüsün buğulanan ön camını silmeye çalıştığı görüldü. İnce’nin bu hareketi kendisine sevgi gösterisinde bulunan partililer tarafından takdirle karşılandı.

TTSO sitesi güncellenmiyor mu?
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeliği seçimleri 5 Nisan’da gerçekleşti. Seçimlerde mevcut üyelerin birçoğu yeniden seçilemedi ve görevi yeni seçilen üyelere devrettiler. Dün TTSO’nun resmi sitesini bir ziyaret ettik. Bir de baktık ki meclis üyelerinin isimleri hala güncellenmemiş. Eski meclis üyelerinin ve yönetim kurulu üyelerinin isimleri hala orada.  Hatta Yönetim Kurulunda mevcut başkan Suat Hacısalihoğlu’na rakip olan ve onu ağır şekilde eleştiren Erkut Çelebi, sitede hala daha yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak gözüküyor. TTSO Bilgi İşlem Dairesi demek ki bu aralar çok yoğun siteyi güncellemeyi unuttu.

Seçimde rakip tavlada arkadaş
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde, Meslek Komitelerinde rakip olan Nevzat Özer ile Selami Ayyıldız, Beşirli Mahallesinde ki bir cafede her akşam tavla oynuyorlar. Odanın 11. Komitesi olan Gıda Toptan Perakende grubundan yarışa giren Özer, seçimleri kaybetti Ayyıldız ise meclis üyesi olarak görev aldı. Seçimin geride kaldığını belirten Özer ve Ayyıldız, “Bizler iyi arkadaşız. Seçimler bizim aramızı açamaz” diyerek güzel bir birliktelik mesajı verdiler.

Marketler trafiği aksatıyor
Kamuoyunda daha çok ‘Descout’ olarak adlandırılan ucuz marketler zincirleri Trabzon’da da mantar gibi arttı. Girilmedik mahalle arası bırakmayan bu market grupları gün içerisinde trafiğin aksamasına da neden oluyor. Ağır kamyonlarla günde 3-5 sefer mal gelen marketler zincirlerinde kendilerine özgü otopark alanı olmadığı için yolun tek şeridine kamyonu park ederek mal boşaltması tepki çekiyor. Mahalleliler yetkililerden bu konuya el atmasını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi