Gümrükçüoğlu dokuzuncu sırada
ORC Araştırma Şirketi, “Büyükşehir Belediyenizi ve Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı buluyor musunuz?” konulu anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşların büyükşehir belediyeleri hizmetleri ile ilgili kanaatlerini tespit etmek amacıyla, 18-25 Eylül 2017 tarihleri arasında 30 büyükşehirde toplam 12 bin 305 kişi ile “CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi” yöntemiyle gerçekleştirilen ankette başarı oranı yüzde 50’nin üzerinde olan büyükşehir belediye başkanları kamuoyuna açıklandı. Sosyal yardımlar, yeşil alan ve parklar, ulaşım, çevre düzenlemesi ve temizliği, kent estetiği gibi konuların esas alınarak, “Büyükşehir Belediyenizi ve Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı buluyor musunuz?” sorusunun halka yöneltildiği ankette Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başarı oranı yüzde 54.5 olarak dikkat çekti. Temmuz- Eylül döneminde başarı oranını yüzde 54.5’e yükselten Gümrükçüoğlu başarı sıralamasını da 4 basamak ileriye taşıyarak 30 büyükşehir belediye başkanı arasında 9. sıraya yerleşti.

Trabzon’da kanser anlatılıyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıbbı Onkoloji Bilim Dalı, Türk Tıbbı Onkoloji Derneği ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği tarafından düzenlenen 4. Karadeniz Onkoloji Sempozyumu Trabzon’da başladı. İki gün sürecek olan sempozyumda Trabzon’un yanı sıra İstanbul, Ankara gibi illerden gelen yaklaşık 50 konuşmacı kanser hastalığı ve tedavisindeki yenilikleri anlatacak. Oturumun ilk gününde genellikle Akciğer kanserinde hedefe yönelik ve immüoonkolojik tedaviler, EGFR hedefli tedaviler, ALK hedefli tedaviler, Metastik Gastrointestinal sistem kanserlerinde hedefe yönelik tedaviler ele alındı.

Akar’dan vergi tepkisi
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 40 zam yapılmasına Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Akar’dan tepki geldi. Yazılı açıklama yaparak tepkisini ortaya koyan Akar, “AKP, iktidara geleli hep fakirin sırtına yükü bindirdi, tuzu kuruların ekmeğine bal sürdü sürdürmeye de devam etmekte. ‘Enflasyon %10’ların altında’ diyenlere soruyorum. %40 zam neden? Vatandaşlarımız akaryakıtı zaten %70 vergiyle kullanıyorlar, kat kat vergi veriyorlar. Al otomobilden ver Suriyeliye, al vatandaşdan ver yandaşa, biz Suriyelileri bakmak zorunda değiliz, biz rantçı yabancılara %30’larda faiz ödemek zorunda değiliz sizin açıklarınızı vatandaşa kapattırıyorsunuz. Hani IMF’ye borç veriyorduk, borç veren adam zam yapar mı? Bu zamları geri alın” dedi.

Sera Lake Oteli açılıyor
Trabzon bir turizm yatırımına daha kavuşuyor. Sera Gölü manzaralı muhteşem bir otel olan Sera Lake Otel bugün saat 13.00’de açılıyor. Sera Lake Genel Müdürü Tuncay Karakaş, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyefendinin katılımı ile gerçekleştireceğimiz otel açılışımıza tüm Trabzon’u davet ediyoruz. Trabzon için hizmet etmenin, Trabzon’a istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzman ekip ve deneyimli personelimizle Trabzon turizmine renk katacağız” dedi.

Mis, Şalpazarı’na hayran
Gazetemizin Şalpazarı Temsilcisi Mustafa Özcan İlçe Jandarma Komutanlığı görevine atanan Jandarma Kıdemlı Başçavuş Mehmet Mis’i makamında ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar diledi. Mis’te nazik ziyaretinden ötürü Özcan’a teşekkür ederek Şalpazarı’na hayranlığını dile getirdi. Mis, “Ben buraya gelmeden önceki görev yerimde yaklaşık olarak üç yıl görev yaptım görev yerimde doğanın yeşilliğine hasret kalmıştım Burasının doğal güzelliklerini ve insanını çok sevdim. Burada görev yapmaktan son derece mutlu oldum” dedi.

Editör: Haber Merkezi