Bakan Soylu Trabzon’da
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugün bir dizi program gerçekleştirmek üzere Trabzon'a geliyor. Bakan Soylu, önce saat 11.30’da düzenlenecek olan Of’ta mitinge katılacak. Of’ta Soylu, saat 15.00’da Araklı’da ki mitinge katıldıktan sonra saat 17.00’da Akçaabat’taki mitinge katılacak. Mitinglerin ardından Bakan Soylu iftar programında hemşerileri ile bir araya gelecek. Trabzonluları Bakan Soylu’nun programına davet eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Bakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle İstanbul’dan aday gösterildi. Fakat şehrimizin evladı kıymetli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Trabzonlu hemşerilerimizi yalnız bırakmayacak. İnşallah Bakanımızın da destekleriyle 24 Haziran seçimlerinde hem Trabzon'da hem de Türkiye'de büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Aydın çalışmalara katılacak
İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın, yarın Trabzon’a gelerek seçim çalışmalarına destek vereceği öğrenildi. Vatandaş ve esnaf ile bir araya gelecek olan Aydın, bir yandan onların talep ve isteklerini dinleyecek bir yandan da hem Genel Başkanı Meral Akşener’e hem de milletvekili adaylarına destek isteyecek. Birçok partili Aydın’a gösterilen bu sevgiyle birlikte İYİ Parti’nin özellikle Büyükliman Bölgesinden oylarının çok fazla olacağını iddia ediyorlar.

CHP İnce’ye rakip mi?
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dünkü Trabzon mitingi, ön hazırlıkların yetersiz olması, gerekli duyuruların da yapılması gerektiği gibi yapılmamasına rağmen, beklenenin aksine havanın da yağışlı geçmesine rağmen, canlı diri ve İnce ile ekibini memnun eden bir katılım ile gerçekleşti. Ancak bu kendi kendine olsa desek yeridir. CHP Trabzon İl Başkanlığı İnce’nin Trabzon mitingi için yeteri kadar bir hazırlık içerisinde olmadığı dün çeşitli yerlerde dillendirildi. Öyle ki en basitinden neredeyse AK Parti’nin herhangi bir il başkanı bile Trabzon’a gelse, gazetelere, internet sitelerine reklam verilirken CHP’nin koskoca Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin gelişiyle ilgili yerel basına ilan verilmemesi, “CHP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İnce’ye rakip mi?” sorularının sorulmasına neden oldu. Yani bir nevi Atatürk Alanı’na o kadar kalabalık toplanmışsa bu bir nevi Sayın İnce’nin rüzgarıyla olmuş gibi duruyor.

Araklı’ya yeni Kaymakam
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Araklı eski Kaymakamı İ. H. Ş.'nin yerine Ömer Övünç Koşansu kaymakam olarak atandı. İlçedeki görevine başlayan yeni kaymakam Koşansu ziyaretçi kabul etmeye başladı. Vatandaşlarla oldukça güzel diyaloglar kuran Kaymakam Koşansu, “Kaymakamlık kapısı vatandaşlarımızın her derdine açıktır” dedi. Kaymakam Koşansu’nun Ankara doğumlu olduğu öğrenilirken anne tarafının Beşikdüzülü olduğu bilgisine ulaşıldı.

Böyle vicdan olur mu?
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Fatih Mahallesi’nde bir köpeğin her tarafı kapalı bir sandık içerisine uzun süredir hapsedilmesi hayvan sever vatandaşların tepkisine neden oldu. Hayvan sever vatandaşlar konuyla ilgili tepkilerini dile getirerek “Böyle bir durum olabilir mi? Sorsanız, köpeği koruyorlar. Ama köpek bu kapalı sandık içerisine resmen hapsedilmiş. Her tarafı kapalı. Zor nefes alıyor. Açıkçası bunun adı iyilik değil. Köpeği buraya hapsetmişler. Bunun adı vicdansızlıktır” diyerek sitemlerini getirdiler. Öte yandan ev ve iş yerlerinden artan ekmek ve pideleri de bazı hayvan sever vatandaşlar, toplayarak sokak hayvanlarına yediriyor. Hayvanseverlerin bu örnek davranış ile aç kalan sokak hayvanları karınlarını doyururken ekmek israfının da önüne geçilmiş oluyor.

Editör: Haber Merkezi