Bir arada, birlikte olma duygusuyla Trabzonspor ilk derbi maçına çıkarken, her spor severin en çok merak ettiği bu maçın sonucunda kimin galip geleceğiydi. Bir gerçekte vardı ki oyuna iyi başlayan Trabzonspor her takımı yener, her takıma yenilir, bir kırılganlığı yaşayan takım derken Trabzonspor-Galatasaray maçı başladı.

Oyuna rakibine müthiş bir baskı uygulayarak başlayan Trabzonspor, Onazi ile mükemmel golü bulunca tabii ki büyük avantaj yakaladı.

25. dakikaya kadar oyun disiplininden vazgeçmeyen Trabzonspor ikinci golü bulurken işte 6 puanlık bir derbi maç. Trabzonspor bu dakikaya kadar başa baş demeyeceğim oyuna her alanda hakim olan takımdı ki Yusuf Yazıcı’da sol tarafı daha verimli kullanırken gerek alan savunması, gerekse birbirini markajda takım oyununun olmazsa olmazı yardımlaşmayı el ele tutarak değil de gönül birlikteliği içerisinde sahaya yansıtan takımdı.

Tıpkı Ömer Uzun’un dediği gibi işte bu. Dakika 45+2 Trabzonspor 3. golü bulunca artık ikinci yarı duran toplardan da korkmuyorum. İkinci yarı başlamadan önce samimi itiraftır ki Trabzonspor bu ligde daha güzel işler yapacaktır.

Bu kadar zor şartlar altında Galatasaray galibiyeti önemsenecek bir galibiyettir. Güzel bir duygudur. Yeter ki yönetim Trabzonspor ilkelerini etkisi yetkisi olmayan üçüncü şahıslara kullandırmasın.

Yeter ki yetkili olan yöneticilerimiz yetkilerini camianın üzerine çıkartıp kendi yaşamlarını güzelleştirme adına kullanmasınlar.

Dakika 55 sahanın her yerinde futbol adına güzel işler yapan bir Trabzonspor varken maçın yorumunu yapan kardeşimiz Hamdi Aslan’ın yorumlarına katılmıyorum. Diyorum ki üst seviyede futbol oynamışsın, Trabzonspor’un oynadığı bu futbolu bir başka maçın yorumunu yapan arkadaşlarının kalıp sözleriyle bu maçı yorumla. Gerçeği neyse onu yansıt. Rica ediyorum cici kardeş.

Dakika 70 sahada yine Trabzonspor var ki Galatasaray’ın gardı düşmüş, önemli bir gerçektir ki yine Sosa oynadığı zaman kalitesini ortaya koyan futbolcu. Adı futbol her şey var ya Trabzonspor 4-0’ı yakalarken futbol adına her şeyi yaptı. Kazanmak için mücadele, birliktelik lazımdı. Onun da fazlasını yaptı. Ve de 4-0’ı yakalarken tüm Trabzonsporluların umutlarını daha da ileri taşıdı.

Tebrikler Ünal hoca, Yusuf Yazıcı’yı sağ kanata mahkum etmedin. Teşekkürler Fırat Aydınus ilk defa Trabzonspor adına ortaya maç yönettin.