Hafta içerisinde bir sürü sorunlar yaşayan Trabzonspor’un, Şenol Güneş Kompleksi’nde oynadığı futbola şapka çıkarmak lazım. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray karşısında oynadığı futbol alkış aldı.

Teknik Direktör Ünal Karaman eksik kadrosuna, sakatlarına rağmen sahaya sürdüğü oyuncularını öyle motive etmiş ki hepsi hatasız oynadı. Şu bir gerçek ki bu takım Burak’sız daha iyi oynuyor. Bunu dün gece net bir şekilde gördük. Takım oyunu içerisinde herkes yardımlaşıyor, mücadele ediyor, savaşıyor. Dün gelen Nwakaeme bile takımın bir parçası olmuş. İnşallah hep böyle devam eder.

Trabzonspor ilk defa kalecisinden tutun ofans oyuncusuna kadar bir orkestra gibi hareket etti. Orta alanda Onazi gecenin yıldızıydı. Adam eksiltti, hücuma çıktı, golünü de attı. İlk yarım saat içerisinde Trabzonspor istediği golleri buldu takım rahatladı.

Hakem kırmızı kart konusunda haklıydı. Yusuf’a yapılan hareket affedilir gibi değil. Kırmızı kart yerinde ve doğru karardı. Trabzonspor ilk yarıda istediği skoru üç golle kendi adına tescil edince ikinci yarı rahat oyun kontrolünü eline aldı ve skoru koruyarak belki de bir maçta en fazla pas yapma fırsatı buldu. Galatasaray sadece rakibini seyretti.

Burada taraftara bir paragraf açmak lazım. Tribünleri tıklım tıklım doldurup 12’inci adam görevini kusursuz yerine getirdiler. 90 dakika boyunca hiç susmadan sahada oynayan oyuncuları destekleyip ateşlerken görevlerini yaptılar. Hem de seyirci hasılat rekoru kırarak takımlarına ekonomik anlamda kazandırdılar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim karşılaşmayı izleyen gurbetçiler artık evine mutlu dönüyor. İstanbul’a, İzmir’e, Hollanda’ya, Almanya’ya moralli gidiyorlar. Umutlarını hayallerini bir sonraki maça taşıyarak moralle dönüyorlar. Teşekkürler Trabzonspor, bu mutluluğu onlara yaşattığın için.