Trabzon’umuz adına son zamanlarda güzel işler oluyor. Birkaç ay önce yatırım adası ve şehir hastanesi TBMM’den geçerek resmiyet kazanmıştı.

Şimdi de 1500 kişilik istihdam sağlaması beklenen ve Arsin’de yapılacak olan Mobilya Kent Projesi resmiyet kazandı..

İlk başlarda hayal denilen Mobilya Kent Projesi için sonunda TOKİ Başkanı hemşerimiz Ergün Turan ile birlikte resmi imzalar atıldı.

Projeye öncülük eden MOBİAD Başkanı Trabzon Şube Başkanı Alper Bektaş’a ve ekibine teşekkür ediyoruz. Önlerine çıkan engeller karşısında yılmadılar, ısrarla takip ettiler.

Sonunda birliktelik içerisinde hareket ederek projeye resmiyet kazandırdılar.

Bir de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hakkını teslim etmek lazım.

Şöyle ki 1 Kasım yerel seçim döneminde Bakan Soylu ve Başkan Gümrükçüoğlu’na bizzat Mobilya Kent Projesi’ni sormuştum.

Sayın Soylu “Fevkalede bir proje. Onlara yer konusunda yardımcı olmak görevimizdir” diyerek desteğini ortaya koymuştu.

Sayın Gümrükçüoğlu da istihdama büyük katkı verecek olan projeyi hayata geçirebilmek için mobilyacılara gerekli tüm desteği vereceklerini de dile getirmişti.

Bazı kişiler ise dev proje için hayal demişti. Trabzon’da arsa sorunu var demişti.

Ama Sayın Soylu, her türlü imkanı zorlayarak bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Trabzon’da mega projeleri hayata geçirebilmek adına Ankara’da tüm imkanlarını seferber etti.

TOKİ Başkanı Turan ile görüştü ve bu projenin resmiyet kazanmasında en önemli etken hiç şüphesiz Bakan Soylu oldu.

Yani demem o ki AK Parti’nin Trabzon için vaat ettiği projelerin hayata geçirilmesinde Bakan Soylu’nun çok büyük faktörü olduğu kesin.

Bu yüzdende Sayın Soylu’nun hakikaten şehrimiz için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

Şehrimiz adına Bakan Soylu’ya, Vali Yavuz’a, Başkan Gümrükçüoğlu’na, şehrimizin tüm milletvekillerine, STK başkanlarına ve Mobilya Kent Projesi’nde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

Bu arada Trabzon adına ayrı bir sevindirici gelişme daha var. O da birlikte hareket ederek çok güzel projeler ortaya koyabileceğimiz ortaya çıktı.

Tıpkı MOBİAD Başkanı Bektaş’ın dediği gibi “Bu başarı birlikteliğin başarısıdır.” Evet Trabzon ortak akıl ve birlikte hareket ettiğinde hakikaten yapamayacağımız iş, hayata geçiremeyeceğimiz proje yok. Yeter ki tüm dinamiklerimiz şehrimizin menfaatleri söz konusu olduğunda ortak payda da buluşabilsin.

Ne diyelim inşallah bundan sonra daha büyük projeler hayata geçirilir. Sıra şimdi demiryolu projesinde. İnşallah en kısa süre içerisinde o da resmiyet kazanır.

MHP’DEN İNTİKAM MI ALINIYOR?
Milliyetçi Hareket Partisi’nde şu sıralar hareketli günler yaşanıyor.

Meral Akşener’in ve Koray Aydın’ın kuracağı partiye destek vermek için önümüzdeki günlerde toplu istifaların yaşanabileceği iddia ediliyor.

Bunun için de yeni oluşuma destek verenler böyle bir hazırlık içerisindeymiş.

Ancak partiden istifa ederek yeni oluşuma destek verenler için önemli bir iddia var.

Şöyle ki Trabzon’da yeni oluşuma destek verenler, MHP’de olağanüstü kurultay yapılmadığı için bir anlamda MHP’den intikam almak için yeni oluşuma destek verdikleri ileri sürülüyor.

Eğer bu iddia doğru ise şahsi fikrim şudur ki yeni partinin başarıya ulaşması pek de mümkün gözükmüyor.

Çünkü dava bilinci ile hareket edilmedikçe sırf şahsi ihtiraslarla çıkılan yolda başarıya ulaşmak pek de mümkün değildir.