Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada üretim ve verim ekonomisine geçileceğini belirterek ihalesi yapılmış olan bazı projeleri durduracaklarını söyledi.

Sayın Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından gözler Trabzon’da onaylanan ama başlanmayan projelerin akıbetinin ne olacağına çevrildi.

Yatırım Adası, Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi ve Şehir Hastanesi…

Bu üç mega proje, onaylanmıştı. Ancak hayalci değil, gerçekçi olmak gerekir. Bu dev projeler onaylanmasına rağmen zaten bunların bitirilmesi çok uzun yıllar alacaktı.

Ekonomik dalgalanma şimdi bu işin bahanesi oldu.

Elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı. Daha çok uzun yıllar bekleyeceğiz gibi.

Trafiğin rahatlaması için büyük katkı verecek olan Güney Çevre Yolu Projesini böyle çalkantılı bir ortamda konuşmak hayalperestlikten başka bir şey değildir.

MOBİSİT’İN PROJESİ LAZIM
Sayın Erdoğan’ın dediği gibi Yatırım Adası üretim ve istihdama yönelik bir proje.

Hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkı verecek proje. Hayata geçirildiği takdirde binlerce kişiye ekmek kapısı olacak.

Şunu açıkçası merak ediyorum; acaba bu projede durdurulacak mı?

En azından üretim ve istihdam projesi olan bu mega proje avuçlarımızın arasından kayıp gitmememli.

Bunun için de Trabzon’da milletvekilleri, STK’lar birlik olmalı. Atı alan Üsküdar’ı geçmeden, elimizi çabuk tutup Ankara’ya baskı yapılmalı. Projenin ilk adımları atılmalı.  

Bir de bilindiği üzere MOBİSİT’in hayata geçirmeyi planladığı Yeni Mobilyacılar Merkezi var.

Yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam edecek olan projenin Erzurum Yolu üzerinde Kutlugün mevkiinde bulunan Karayolları’na ait 250 dönümlük arazinin 140 dönümüne inşa edilmesi planlanıyor.

Ancak bunun için yer tahsisi yapılması gerek. İşte size üretim ve istihdama yönelik bir proje daha. Hiç zaman kaybetmeden  Trabzon’un tüm dinamikleri bu projeye destek vermeli.

Hem ülkemizin hem de şehrimizin üretim ve istihdam projelerine fazlasıyla ihtiyaç var.

Kimse projeye engel olmamalı. Madem ki istihdam ve üretim projeleri lazım.

Alın size proje. Bundan daha iyi fırsat olmaz. Proje hayata geçerse hem üretim olacak, hem ihracat yapılacak hem de istihdam olacak. Bundan iyisi Şam’da kayısı…

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN EKİBİ!..
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yakın bir isimden duydum.

Gümrükçüoğlu eğer partisi tarafından tekrar aday gösterilirse ekibinde büyük bir değişikliğe gidecekmiş.

Bazı birim amirlerini görevden alacağı yerlerine daha güzel iş yapan, sorunlara yönelik çözüm üretebilen ekip ile yola devam edecekmiş.

Sayın Gümrükçüoğlu, bazı birim amirlerini yenileme noktasında çok geç kaldı bile. Şehrin hali ortada. Her yer dökülüyor. Altyapı çökmüş, trafik rezalet, şehrin imarı ortada.

Proje üretebilen yok.

Gümrükçüoğlu, ekibini yenilemek için keşke yerel seçimi beklemeseydi.