Evet, acımasız dünya ve içerisinde yaşayan acımasız insanlar.

Yeryüzünün oluşması, oluşum şekli bilgi teknolojisinin bugün bile çözemediği gizemli sır olduğu gerçeği ile bugün bu dünya için biz ne ifade ediyoruz diye ister istemez hayıflanıyoruz.

Nerede sonuçlanacak yaşam çizgimiz olarak hiçbir öngörüye de sahip olmadığımıza göre, hırs ve hislerimize bir türlü sahip olamıyoruz.

Bugün her türlü teknolojinin insan biliminde odak oluşturması önemli bir kazanım olduğunu göz önüne alırsak, tıbben çözümü çok zor olan bir toz zerresi bütün yaşamı altüst etti.

Modern bilimin ve bilim insanlarının kâbusu hâline gelen, acımasızca ruhumuzu da işgal etmesi tartışılması gereken her şeyin yeniden masaya yatırılmasına vesile oldu.

Ancak bu kâbus yine bu dünyanın paylaşımına olan hırsların tesliminden kurtulamayan, yine bu evrendeki bizler olduğumuz aşikardır.

Ve sonuç itibariyle gelecekte yaşamsal değerlerin her yönüyle yeniden test edilmesi, özgürce yaşam standardına ışık olacaktır.

Aksi durumda bugünkü manzarayı bile arayacak oluruz.

Sonsuzluğa göç eden, değerli kardeşim, Trabzon basınının değerlerinden Türk Telekom Eski İdari Müdürü, karikatürist, yazar Harun Yavruoğlu üç yıl önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Uzun yıllar süren arkadaşlığımız, kader birliğimiz maalesef son buldu.

Allah’ın rahmeti üzerine olsun, mekanın cennet olsun kardeşim.

Amin.