Zorluklarla geçen 2018-2019 sezonununu Trabzonspor başarılı bir şekilde geride bırakmıştır. Bu sezondan alınacak çok dersler vardır. Tabiki bunlar bu yönetimden değil, daha evvelki yönetimlerin yapmış olduğukları hesapsız, bilinçsizliğin kalıntılarıdır. Bu kalıntıları temizlemek şimdiki yönetimin sırtına binmiştir. Bu arkadaşlar da gece gündüz çalışarak borçların aşağıya çekilmesi, eldeki oyunculların kalanlarını belirlemek, gideceklere teşekkür ederek gönderme görevleri düşmüştür.

Eski yöneticilerden birileri de çıkıp ne yapıyorsunuz, sizlere nasıl destek oluruz, yardım ederiz diyen maalesef yoktur. Çünkü bazıları buradan reklamlarını yapıp, Türkiye genelinde tanınmışlardır ve açamadıkları kapılarıda yönetici kisvesi altında açmışlardır. Bunlarda onlara yetip, artmıştır.

Görev başında olan yönetim kurulu başta Başkan Sn. Ahmet Ağaoğlu, olmak üzere yürekten alkışlıyorum. Trabzonspor kulübü bu sezon Ünal Karaman ve teknik ekibini getirerek en doğru kararı almıştır.

Bu sezonda son yılların en başarılı sezonunu geçirmiş olup, ligi 4.sırada bitirerek ve 4 yıl aradan sonra Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum.

Şimdi sırada dört yıl aradan sonra Avrupa hasretini bitiren Trabzonspor’un neler yapması, nasıl bir yol izleyeceğidir.

İlk önce yapılacak olan transferlerin nokta mevkilere yapılmasıdır. Bunlar nerelerdir?

Benim tüm kulüpleri yakından takip eden, Süper Ligi iyi bilen birisi olarak, buradan bir kez daha yazıyorum.

2 oyuncu defansı,

2 oyuncu orta sahaya,

2 oyuncu da (oyunu iki yönlü oynayan hücuma) alınmasıdır.

Türkiye’den alınacaksa oyuncular, fazla problem olmaz. Eğer yurt dışından alınacaksa bekar oyuncuların tercih edilmesi öncelik olmalıdır.

Trabzonspor’a Avrupa yolunda başarılar dilerim. Trabzonspor artık Süper Lig’de de şampiyonluk için yeni sezonda mücadele etmelidir.