MÜSİAD’ın basın ile buluştuğu toplantıda Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu Trabzon’un kanayan yarasına parmak basarken altına imza atılacak çok doğru tespitlerde bulundu. Ne dedi Hekimoğlu, “Spor kenti olarak övünen Trabzon’un merkezinde 5 bin kişilik bir butik stadın olmaması ne kadar acı.” Haksız da değil Hekimoğlu.

Futbolun beşiği olarak nam salmadı mı Trabzon şehri. Şehirin merkezinde böyle bir stadın olmamasının ne bir mazereti olabilir, ne de bir açıklaması. Futbolla yoğrulup savrulan bir kentte derin bir çukur gibi görünüyor saha eksikliğinin yokluğu. Bu yokluğun üzerine inşa edilip çukurun doldurulması adına birileri artık taşın altına elini koymak zorunda değil mi?.

Nitekim spor ve şehir sevdalısı Celil Hekimoğlu bunu yapmıyor mu? Trabzon sporuna müthiş bir tesis kazandırmak için 32 dönümlük alanı tıpkı Ferhat’ın sevdası olan Şirin’e kavuşması gibi, dağları dele dele Avrupa standartlarına uygun bir şekilde dizayn ediyor. Kendi yağından iyi bir iş çıkarmanın uğraşını veriyor Hekimoğlu.

Celil Hekimoğlu’nu uzun yıllardır tanıyan birisi olarak hep birinci sınıf işlere imza atmıştır. Zaten yaptığı başarılı işlerle geçmişi ve bugünü en güzel aynası oluyor Hekimoğlu’nun. Trabzon’da geldiği nokta da net bir şekilde bunu gözler önüne sermiyor mu? Fazlasıyla seriyor Hekimoğlu.

Büyük bir duyarlılık örneği gösteren Hekimoğlu’nun yüzde onu kadar bu iş için yetkili olan kişiler elini taşın altına koysa büyük gibi gösterilen aslında küçük olan bu sorun ortadan kaldırılır. O yüzden Hekimoğlu’nun ağzından dökülen her sözcükteki mesajlar umarım birilerinin kulaklarının pasını silmiştir. Silmekte zorunda. Kendini bu kent için paralayan Hekimoğlu’nu duyarlı yaklaşımından dolayı bir kez daha kutluyorum. İyi ki Celil Hekimoğlu bu şehir için var. Temennim onun gibi insanların daha da çoğalıp Trabzon için bir şeyler ortaya koymalarıdır.

Celil Hekimoğlu o kadar akıcı konuşuyor, o kadar doğru cümleler kuruyor ki insanı bir anda çekim alanının içine almasını biliyor. Hekimoğlu’nun dikkat çekici açıklamalarının devamın da ise ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz olurken, ılımlı görüşler belirtti. Kendi alanında başarılı olmuş Trabzon’da parmakla gösterilen bir isimden krizin kısa süre sonra aşılacağını duymak açık söylemek gerekirse içimize su serpti. Hele de iş verenden bu sözleri duymak daha da güzel. Olası krizde işverenden çok işçinin etkilenmesi beklenen bir dönemde Trabzon’da belki de tek tüten fabrika bacası olan Hekimoğlu Şirketler Grubu’nun başındaki isim böyle diyorsa bize de buna saygı duymak düşer.