Bizdeki bazı siyasi ya da '-lektüeli' düşmüş entel klik tipler, olmayacak şeyler ortaya atarak hep bulanık bir ortam yaratmak sevdasındadırlar. Tanpınar'ın deyimiyle "Hiçbir surette yaşamamış bir adama bir mezar bulmak." gibi garip bir yola evrilmiş bu ketenpere insanlar, çok açık ki hiç akıllanmayacaklar.

Bunlara aydın diyenler de var. Hatta şöhret olmuş mesabede değer biçenlere de rastlanmaktadır. Gerçi "Şöhret, afet olduğu kadar da vesile-i rahmettir." dese de Tanpınar, bunlar için afettir şöhret.

Ekranlarda, gazetelerde, dergilerde gördüğümüz bu sözde şöhret gerçekte ise naşöhret adamlar, hayatın ahengini bozan borazan kuşları gibidirler. Bunlara agami de denir. Toplumun değerlerini, inancını, kültürünü bozmak için görevlendirilmiş bu ötcüler, insanlığın dünya seyrinde hep olagelmiştir.

"Dayımın sünnet hediyesi olarak verdiği saatle hayatımın ahengi biraz bozulur gibi oldu." diyen masum bir bozuluş değil bunların halleri.

Bunlar; ahlakı, adabı, ahkâmı bozan insanlar! Komşuluğu, yardımlaşmayı, paylaşmayı gericilik yaftasıyla aşağılayan ucubeler!

Oysaki bizim insanımız "Köstekli saat sesini şadırvanlardaki su sesleri gibi asude bulan." bir yaradılıştadır. Bu güzel insanların mayasını bozmak, onun azla yetinen tıynetine; hazı, hızı ve şehveti koyan bu yarasalar, sadece müstevlilere yararlar.

Mete Han'dan Atatürk'e, Atatürk'ten Tayyip Erdoğan'a kadar ne kadar liderimiz varsa hepsi noksandır bunların gözlerinde. Numunelerini hep ecnebi diyarlarından seçerler. Salyalı sözleri etrafa döktükçe de kendilerinden geçerler.

Bunlar batı efsunuyla bu milleti adeta laterjik uykuya (ölüm uykusu) düşürmek isterler. Aslında kendilerine musallat olan huysuz ve hain, bir nevi beşinci kol kılıklı hüddamdan (cinleri ve şeytanları kontrol etmeyi amaçlayan bir öğreti) kurtulamadıkları halde, mütevazı hayatı içinde mesut yaşayan bu millete illet bulaştırma hâli bunların hâllendiği hâldir.     

Bu kişilerin kimler olduğunu tek tek sıralayacak değilim. Etrafımda bu hüddamlardan bolca bulunduğu gibi yazılı ve görsel basında da gırla leşkerleşmişlerdir.

Dili kirli, kili kirli, zili kirli birini gördüğünüzde onlara hüddam deyin geçin.