Trabzon Hava Limanı'nda büyük bir felaketin kıyısından dönüldü. Bir özel hava şirketine ait uçak iniş esnasında yaşadığı problemden dolayı pistten çıktı, deniz tarafına doğru savrulup uçurumda asılı aldı. Yolcular çamur deryası içinden zar zor tahliye edilip kurtarıldı.

Bu vahim olay gösterdi ki Trabzon Hava Limanı tez elden uluslararası bir standarda kavuşturulmalıdır. Tek pistli, pist uzunluğu da yetersiz bir hava limanı olduğu herkesin malumu zaten.

Uzmanlar eski standartlarla inşa edilmiş bu hava limanının bir an evvel modern ölçeklerle yeniden inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. İkinci pist ihtiyacı ise artık yadsınamaz bir noktaya gelmiş.

İkinci pistin inşası için alt taraftaki Trabzonspor'a ait Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin istimlak edilmesi gerekiyor. Ulusal ekonominin dizginlerini elinde bulunduran hükümet mesele Trabzon olunca "para yok" bahanesine çok kolay sığınıyor.

Oysaki bu yatırım kendi kendisini beş yılda amorti edecek bir yatırım. Belki 150 milyon dolar Trabzonspor'a istimlâk bedeli ödenecek olması bu tıkanıklığın sebebidir, kim bilir!

Çünkü bu parayla hemen hemen tüm borçlarını sıfırlayan bir Trabzonspor'u Türkiye'de durduracak bir güç kalmayacağı için hükümet içindeki gayrı takımları tutan bakanlar belki de bu yatırımı engelliyordur. Biz şeytanın avukatlığını yapmayalım ama sezgiler bu yolun takip edildiğini işaret ediyor.

Trabzon'un mevcut siyasileri iki bakan hariç aslında yok hükmünde bir performans sergiliyor. Birinin Trabzon'a şu yatırımı kazandırdık diyebilecek mecali var mı Allah aşkına!

Şimdiye dek sıfır çeken siyasilere bu kaza aslında yeni fırsatlar yarattı. Zira Trabzon'un neye ihtiyacı olduğunu bu kaza netleştirdi. Şimdi bu hükümsüz siyasilere düşen görev, bir araya gelip Trabzon Hava Limanı'nı bir yıl içinde büyütecek, dolaylı yoldan da Trabzonspor'a gün doğduracak imkânı cari hale getirmektir.

Yine uzmanlara göre 500 bin dolarlık bir yatırımla bu iş hitama erer. Bu kadarcık parayı bu şehirden esirgemek siyasi büyük hedefleri olan bir hükümet için yakışık almaz.

Trabzon halkının samimiyetle bu şehre imkan üretecek siyasilere ihtiyacı var. Öyle Meclis ATM'sine koşan memur zihniyetli vekillere değil. Biz ATM vekili değiliz diye bir ispata var mısınız? Varsanız Trabzon Hava Limanı'nı ülkenin sayılı hava limanı yapmak için size bir fırsat doğdu. Öyleyse değerlendirin. Biz de helal olsun yazıları yazmaya başlayalım.

Bazı aklı evveller “Yok efendim bu pilotaj hatası, hava limanıyla ilgili polemiğe gerek yok” gibi yatırımdan korkan cümleler kuruyor. İnanmıyoruz.

Gereğinin yapılmasını bekliyoruz...