Kuşkusuz her maç önemlidir. Lakin Trabzonspor artık her maça cevap verebilecek güçtedir. Gaziantep FK karşılaşmasıda her maç gibi oynanmadan kazanılsa da bu maçı Trabzonspor takım birlikteliğinin en güzel örneğini ortaya koyarak lehine çevirmeyi başarmıştır.

Maçın ilk 10 dakika içerisinde öylesine umut veren bir görüntü yansıttı ki Trabzonspor, Nwakaeme, Sturridge ve Sosa ile bu ligde yapamayacağı iş yoktur. Yine iddia ediyorum ki bu ligde bu takımı kolay kolay kimse yenemez.

İlk yarı Bordo-Mavili ekibin bulmuş olduğu iki golün önemi büyük olmasına büyüktür. Fakat hazırlanıp ve de atılış şekli daha büyük şeyleri ifade etmiştir. Hani hep deriz ya futbolda bir anda bütün dengeler iki takım adına değişebilir. İlk yarının son 15 dakikasında bir denge değişikliği yaşasakta Gaziantep FK Trabzonspor’a korkulu anlar yaşatsa da bu sefer sahnede Uğurcan vardı.

İkinci yarı 2-0’ın rehavetine kapılıp hatalı gol yesekte düşünün ki artık bu takım mağlubiyetten yani geriden gelerek her türlü maçı lehine çevirecek hamleyi yapacak güçtedir. Hiçbir maç kolay değildir. Oynanmadan da hiçbir maç kazanılmıyor. Fakat şimdi sahada takım birlikteliğiyle beraber inanmış birbirine kenetlenmiş, şampiyonluk özlemini gidermeye kitlenmiş bir Trabzonspor var. Bir takım çok gol kaçırıyorsa demek ki rakibi hataya zorluyor, çok pozisyonlar yakalıyor. Gol şimdi atılmazsa sonra atılabilir. Ama organize ataklarla pozisyon bulmak bir takımın ana karakteridir. O da şuanki Trabzonspor’da mevcuttur. Unutulmaması gereken bir olay vardır ki; küçük demeyelim saygısızlık olur. Her takım Trabzonspor karşısında mücadele ederken dirençlerini her futbolcu üst seviyede kullanır. Çünkü Trabzonspor’a karşı oynayan bir futbolcu iyi bitirdiği maçın ardından kariyerine kariyer katacaktır. Bu hep böyle olmuştur, böyle de olacaktır.

Maçın gidişatı 2-1’ken Gaziantep FK, Trabzonspor’u zorlarken yani baskı altına almışken işte İmparator Sosa mükemmel bir gol zorlandığımız anları biranda unutturdu bizlere. İkinci yarı verdiği mücadeleden dolayı Gaziantep FK’yı da kutlar mücadelelerine saygı duyarım.

Sonuçta tertemiz bir futbolla maç bitti. İki takımı da kutlarım. Ama iddia da ederim. Bu ligde şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor’dur. Yeter ki birbirimize üsten bakmayalım. Önemli olan hep beraber bir arada Trabzonspor adına üzerimize düşen ne varsa yapalım. Zira Trabzonspor’un Trabzon’dan başka kimsesi yoktur. Kutlarım Ünal hoca. Tebrikler arkadaşlar.