Geçen hafta kendi sahasında hiç olmadık rakibine üç puan veren Bordo-Mavili ekip var.

Bir de bu hafta ilk devrede kendi sahasında yenildiği İzmirli rakibi karşısında üç puan alan bir Trabzonspor var.

Geçen hafta kendi sahasındaki mağlubiyetin en önemli etkenini “sahada konsantrasyonsuzluk” olarak nitelemiştik.

Peki ya şimdi? Rakibini yenmeyi kafasına koymuş bir Trabzonspor vardı sahada.

Fakat şunu da belirtmek isterim ki rakip Göztepe takımı adeta bu yıl sahaya ve lige şimdiden havlu atmış gibi gözükmektedir.

Lige fırtına gibi başlayan Göztepe gitmiş yerine hayaleti kalmış adeta.

Trabzonspor için söylenecek diğer bir olumlu taraf ise alt yapımızdan gelen oyuncuların hangisi sahaya sürülse adeta takımı için varlarını yoklarını ortaya koyan bir tablo gösteriyordu.

İşte bu hafta hem kalede Uğurcan hem de ileride ve orta sahada bir dinamo gibi çalışıp attığı şık golle takımın galibiyete ulaştıran bizim öz evladımız Abdulkadir Parmak gelecekte mevcut arkadaşlarının umudu olmaya devam etmiştir.

Elbette bir mağlubiyetle kendisine hemen sataşılmaya başlanılan Ünal Karamanı da bu suretle hatırlayıp “Bırakın artık Ünal’ı kendi işine baksın” dememiz gerekiyor.

Trabzonspor Göztepe deplasmanına giderken kadrosunun dar ve kısıtlı olduğu söylenmiş ve bu konuda bazı sıkıntıları ileri sürülmüştü.

Aksine kanaatimce bu takımın bu denli kısıtlı bir kadroya sahip olması çok alternatifli ve nizalı geniş kadrodan dahi iyi olur sanırım.

Zira bütün bu söylentilere rağmen Trabzonspor İzmir’de ilk yarıda kendi sahasında yenildiği Göztepe’den maçın rövanşını alarak çıkış trendine devam etmiştir.

Fakat bu mağlubiyet Göztepe takımını ise ateşe atmış gibi gözükmektedir.  

Göztepe takımında Castro ve Titi haricinde düzgün ve oyunu çevirecek adam yok gibi idi. Trabzonspor ise oyuna tempolu başladı Yusuf, Abdülkadir Parmak ve Sosa orta sahada oyunu ellerinde tutareak rakibe sahada oyun oynama imkanı bırakmadı.

Trabzonspor geçen hafta oynadığı kötü oyununun tüm izlerini bu hafta silerek taraftarınının gönlünü yaptı diyebiliriz. Kaleci Uğurcan ile birlikte Trabzonspor savunması da bu maçta Novak’ın da katılımı ile eskiye nazaran daha derli toplu gözüktü.

Netice olarak bu galibiyet oyuncular ile taraftarı yine yan yana getirerek ilerisi için umutların tazelenmesine sebep olmuştur.