1461 Trabzon, dün sahasında konuk ettiği Turgutluspor mağlup ederken belki de bu sezonun en önemli karşılaşmalarından birini kazanmış oldu. Son haftalarda istediği sonuçları alamayan ve her geçen hafta alt sıralara biraz daha yaklaşan Bordo-Mavi-Beyazlılar, rakibi karşısında iki farklı yarı oynadı.

İlk 45 dakikada pozisyon üretemeyen, özellikle iki stoperinin arasına atılan toplarla rakibine pozisyonlar veren ve savunmada sürekli hatalar yapan 1461 Trabzon bu yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarı öncesinde teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu oyuna müdahale etti. Alpay’ı alarak oyuna Furkan’ı koyan Zıvalıoğlu’nun bu hamlesi karşılığını aldı. Furkan ve takım arkadaşları bu yarıda hem oyun temposunu arttırdı hem de rakip alanda tehlikeli olarak istediği golleri bulmayı başardı. 

1461 Trabzon rakibi Turgutluspor karşısında önemli bir galibiyet alırken attığı gollerle takımına üç puanı getiren Furkan kadar sahanın bir yıldızı daha vardı. Sağ bekte görev yapan Serkan Asan hem hücumda hem de savunmada olağanüstü bir performans gösterdi. Adeta yüreğini ortaya koyarak 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı.

1461 Trabzon bu galibiyetle önümüzdeki haftalar öncesinde moral bulurken biraz olsun nefes almış oldu.