Trabzonspor Erzurum deplasmanında iki farklı bir oyun ortaya koydu. İlk yarı da beklentilerin uzağında kaldı Bordo-Mavililer. Orta alanda kısır döngü içerisinde savrulan bir takım görüntüsü içerisinde olan Karadeniz ekibinde Sosa ve Abdülkadir Parmak beklentilerin altında kalınca Trabzonspor ilk yarıda pozisyon dahi üretemedi. Özellikle bu iki isme Amiri, Nwakaeme ile Ekuban da eklenince ilk yarı bizler için çin işkencesi gibiydi.

Zaten sağ bekte görev yapan Toure’nin mevkiisini ne kadar çok yadırgadığını hücumda kendini göstermek yerine savunmada çakılı kalmasıyla herkes farkına varmıştır. Kanatları iyi çalışmayan bir takımın sonuca gitmesi çok zor olsa gerek. İlk yarıda ki görüntü ile Trabzonspor bunu net bir şekilde gözler önüne seren bir oyun sistemin kurbanı oldu desek yalan olmaz.

Ancak ikinci yarıda farklı bir takım kimliğini ortaya koydu Trabzonspor. Orta alanda hakimiyetini kuran bir de Erzurum’un kazanmak için risk almasını göz önünde bulunduran Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın Amiri Olcay değişikliğindeki hamlesi maçın en kritik dokunuşu oldu. Olcay’ın oyuna girmesiyle sahada daha diri bir görünen maçı kazanacağım havasına bürünen Bordo- Mavililer Nwakaeme’nin akıl dolu golüyle öne geçti. Bu gol zaten rakibin direncini iyice kırarken Trabzonspor’a altın değerinde 3 puan getirdi. Uğurcan, Hüseyin ve Hosseini dün akşamın iyi isimlerindendi. Nwakaeme görev adamı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sonuçta Bordo-Mavililer ilk yarıda silik bir görüntü sergilemesine karşın ikinci yarıda gerçek kimliğine bürünerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Avrupa kupalarında yarıştığı Konyaspor’un Rizespor’a kaybetmesiyle arasındaki puan farkını 8’e çıkaran Karadeniz ekibinin yıllar sonra bu arenada boy göstermek için artık geri sayıma geçti diyebiliriz.