Sparta Prag maçında iki perdelik bir oyun ortaya koydu Trabzonspor. İzleyenlere ilk yarıda o kadar silik bir görüntü verdi ki Bordo-Mavililer hepimizi uyku moduna soktu... Maçın gidişatına etki etmesi beklenen Mikel’i ara ki bulasın. Abdülkadir Ömür kayıplarda. Nwakaeme ise kendi köşesine hapsolmuş. Ekuban bir sağa, bir sola volta atarak zamanı öldürmeye çalışmakta. Ee durum böyle olunca da Sosa ise kendince bir çaba içerisinde ama yalnız. Yani Trabzonspor sahada yok. Uğurcan’ın da hatasıyla 1-0 geriye düşünce Bordo-Mavililer iyice dağıldı. İlk yarıda toparlanamadı.

Ancak ikinci yarıda roller değişti. Ünal Karaman Mikel’i kenara alarak sahaya Sörloth’u sürüp Ekuban’ı gerçek yerine çekmekle çok doğru hamle yaptı. Takım yavaş yavaş ritmini bulmaya başladı. İkinci gol yenmesine rağmen oyun disiplinine sadık kalınması Trabzonspor için önemli bir artıydı. Sosa önderliğinde Prag kalesine akın akın gelen Bordo-Mavililer önce Ekuban ile harika bir gol buldu, sonra ise Sörloth kendine yakışanı yaptı. Açık söylemek gerekirse Norveçli golcü iyi bir kumaşa sahip olduğu izlenimini bana verdi. Topu ayağında iyi saklaması fiziki yönden de güçlü olması gelecek adına umut verici bir durumdu.

Sonuçta Trabzonspor’un sezona tam manasıyla hazır olduğunu söylemekle sadece kendimizi kandırmış oluruz. Dün akşamın en büyük kazanımı ne olduğuna gelince ise 2-0 geriye düşülmesine rağmen savaşmaktan vazgeçmeyen bir takım görüntüsü idi. İkinci maç için önemli bir avantaj yakaladı Bordo-Mavililer. Akyazı’da taraftarının desteğiyle bu iş biter ama ligin başlamasına da bir hafta kaldı ve çember daraldı. Zamanı iyi değerlendirmek de artık birinci sorumlu Karaman’ın işi.