Bu ligde kolay maç yoktur. Galatasaray derbisi arifesinde Trabzonspor’un Ankaragücü karşısında en zor maçlarından birine şahit olduk. Ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği futbolcularla iyi bir takımın temelini atan Ankaragücü maçın temposunun elinde tutan Trabzonspor’un oyun kurgusuna her alanda cevap verdi. Hatta Bordo-Mavililer’in öne geçmesine rağmen oyundan kopmadılar. Geriye yaslanmadılar. Trabzonspor’un rakip alanda pas yapmasına ve de hızlı çıkışlarla oyunu kendi sahasına yıkılmasına izin vermedi konuk ekip. Maç bitimine kadar oyun disiplinine kalan Ankaragücü karşısında Trabzonspor oyunu kenarlara yıkmayı başaramasa da defalarca yüzde yüzlük gol pozisyonlarını kaçıran taraftı.

İkinci yarının başlarında aslında Trabzonspor oyunu koparacak çok fırsatı eline geçirdi ama son vuruşlardaki acemice davranılması Bordo-Mavililer’in başına sıkıntı açtı. 2 farkı bulsan güle oynaya kazanacağın maçın son dakikalarını böyle stresli bir şekilde geçirmezdin. Ben Trabzonspor’un bu sezon böyle korku dolu anları geçirdiği son dakikaları hatırlamıyorum.

Takım dizilişine bakıldığında Ünal Karaman’ın elindeki malzemenin en doğru 11’i temsil ediyordu. Maçın bitimine dek her türlü değişiklerde yerli yerindeydi. Hakem işte böyle olmalı demek için böyle maç yönetilmeli. Geçmiş maça göre Rodallega’nın attığı mükemmel ve de nazik golü bir kenara bırakalım nerede duracağını bilen gittiği yeri hesap edebilen bir görüntü içerinde oynaması gereken futbol ortaya koydu. Yani daha verimli bir oyun anlayışı içerisindeydi. Takım olarak tüm futbolcular ellerinden geleni yaptılar. Bilinmesi gereken bir olgu da bu ligde kötü takım olmadığıdır. Ankaragücü’nün hücumlara cesaretle çıkmaları iki takımında açık futbolu tercih etmesi kaçırdığımız golleri de hesaba kattığımızda heyecanlı bir maç izlesekte bize lazım olan 3 puandı ve onu koparmasını bildik.

Kazanırken de geleceğin takımını özümüzle kaynaştırma yolunda bir adım daha öne atmanın önünü açtık. Az kalsın Horon derken Ankara’nın misketine çarpıyorduk. Daha iyi oynayıp oyunu daha önce kopartabilirdik lakin kontrollü oynayan Ankaragücü’nün direnci Trabzonspor’un oyun temposunu düşürünce 3 puanı alıp kaçmasını bildik..Tebrikler Ünal hoca, tebrikler arkadaşlar.