2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı TFF 1. Ligi’nin beşinci haftasında ilk yenilgisini kendi evinde tadan Yeşil-Mavili Atmacalar, lig liderliğine de veda etmek zorunda kaldı.

İlk 4 maçını kazanarak 4’te 4 yapan ve beşinci haftayı yenilgisiz lider giren Çaykur Rizespor, sondan ikinci sıradaki Ankaragücü’ne Rize’de 4-1 gibi farklı bir skorla yenilerek liderliği komşu ekiplerinden Giresunspor’a devretti.

Toplam 4494 kişinin 26 bin 885 lira ödeyerek izlediği Rize’deki bu maçta 90 dakika üstün oynayan Başkent ekibi oldu.

Çaykur Rizespor’da Kaptan Kweuke sakatlanınca Yeşil-Mavililer’in forveti adeta yok oldu gibi.

Önceki hafta İzmir’de Altınordu karşısında 3 hatalı gol yiyen kaleci Gökhan Akkan,Rize’de de eski takımı Ankaragücü’nden 4 hatalı gol daha yemesi Yeşil-Mavili taraftarları adeta çileden çıkarttı.

Bu maçta takımının çok kötü bir futbolla yenilmesi üzerine taraftarlar Teknik Direktör Hikmet Karaman’a da büyük tepki gösterdi.

Yarın da Nevşehirspor ile Rize’de kupa maçı yapacak olan Yeşil-Mavili Atmacalar, 25 Eylül Pazartesi günü de Balıkesir’in konuğu olacak.

Hikmet Karaman ve öğrencilerine Ankaragücü yenilgisi için geçmiş olsun, Nevşehir kupa ve Balıkesir lig maçı öncesi başarı dileklerimi ifade etmek isterim.

Başkent ekibi Ankaragücü’nün Rizeli Teknik Direktörü İsmail kartal ve öğrencilerini Rize galibiyeti için tebrik ediyor, Pazar günkü Samsunspor maçı için onlar için Rize’den başarı dileklerimi gönderiyorum.

Maçın FIFA kokartlı hakemi Alper Ulusoy ve arkadaşları, üstün form grafiğinden bu hafta maalesef çok uzaktaydılar.

Bu arada Çaykur Rizespor’un 86. ve Olağan kongresinde Yeşil-Mavililer’in 31. ve yeni başkanı seçilen Hasan Kemal Yardımcı ve yönetimine bu 4-1’lik farklı yenilgi adeta kötü bir sürpriz oldu.

Öte yandan bu maçın sonunda Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’ın makam arabasından inerek taraftarlarla tartışması da gözlerden kaçmadı.