Trabzonspor, 2019-2020 Cemil Usta Futbol Sezonunun ilk yarısında oynadığı 17 maçın ardından bende bıraktığı izlenim pozitif, başarılıdır.

Trabzonspor ilk yarıda oynadığı 17 maçın 9’unu iç sahada, 8 maçı da deplasmanda oynamıştır. Baktığımız zaman genelde dış sahada maçlarına 18 takım arasında en başarılı takımlardan biridir ve dış saha lideridir. İç sahada ise bu tabloyu göremiyoruz ve iç sahada oynadığı maçlar genelinde lig sıralamasında 7.basamaktadır.

Trabzonspor 2020 yılında yoluna Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda emin adımlarla devam edecektir. Geçen sene yaşanan transfer sıkıntısı, bu sezon başı itibariyle giderilmiş hem tecrübeli hem de ileriye dönük transferler yapılmıştır.

Genelde kulübün yönetim ve teknik olarak iyi yönetildiğini söyleyebilirim. Benim dışarıdan gördüğüm kadarıyla sezon başında başlayan aksilikler, sakatlıklar, adaptasyon sıkıntısı yaşayan oyuncular, azda olsa takım olma yolunda geç kalınmasına sebep olmuştur.

Bu zaman dilimi içerisinde genç oyunculara şans tanınmış. Bu oyuncular da katkı yapmışlardır. Sakatların bir bir takıma katılmasıyla hala eksik olan oyuncularla azda olsa vardır. Devre arasında yapılacak çalışmalarla birlikte ikinci yarıda farklı bir Trabzonspor izleyeceğimize ve yapılacak 2-3 transferle birlikte rekabet ortamının da artarak devam edeceği gerçeğiyle iyi bir takım izleyeceğimi söyleyebilirim.

Trabzonspor’un en büyük sıkıntılarından biri de öne geçtiği bazı maçlarda skoru koruyamamaktır. 40 bin kişi önünde içeride maç kaybetmek iyi olmuyor. Oyuncular üstünde baskı oluşturuyor. Bilinçsiz agresif oyun sıkıntı yaratıyor takım üstünde. Tabi ki futbol hatalar oyunudur, fakat bir gerçek vardır o da az hata yapmaktır. Dilerim ikinci yarıda az hata yapan bir takım izleriz.

İstemek çok önemlidir. İstemek kazanmanın yarısı demektir. Diğer yarısı da inanmaktır. Bunları ikisini bir araya getirirsek ipi en önde göğüsleriz.

Trabzonspor takımı stopere, ön liberoya yapacağı transferlerle sakatların ve antrenman eksiği olan oyuncularını eksiklerini kapatarak takıma katkıları artarak devam edecektir.

Teknik adam değişikliği hayırlı olsun diyebilirim. Göreve getirilen Hüseyin Çimşir’e de başarılar diliyorum. Zorlu bir görev devraldı. Umarım başarılı olur.